2018'in ilk meclis toplantıları 3 Ocak'ta

Çerkezköy Belediye Meclisi ve Kapaklı Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk toplantısını 3 Ocak Çarşamba günü yapacak.

GÜNDEM 31.12.2017 13:52:00 0
2018

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Ocak ayı toplantısı 3 Ocak Çarşamba günü saat 15.00’da Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılacak. Açılış ve yoklama ile başlayacak Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Başkanlık Makamının 20.12.2017 gün ve 122 sayılı Diğer Kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki yazının görüşülmesi ile başlayacak. Yazının görüşülmesinin ardından meclisin 2018 yılında tatil yapacağı ay belirlenecek.

 

ENGELLİLERE YARDIM KONUSU GÖRÜŞÜLECEK

 

Denetim Komisyonu seçiminin yapılmasının ardından engellilere yapılan yardım konusu görüşülecek. Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının görüşülmesinin ardından belediyede dolu bulunan 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması ile sözleşmeli personellerin 2018 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti hakkındaki yazıları görüşülüp karara bağlanacak. Etüd Proje Müdürlüğü’nün görev, yetki ve çalışma yönetmeliğinin görüşülmesinin ardından toplantı Bazı Meclis Üyelerinin Meclis Başkanlığına vermiş olduğu caddelerden otopark ücreti alınması ve bu ücretlerin spor kulüplerine makbuz karşılığında ödenmesi hakkındaki önerilerinin görüşülmesi ile sona erecek.

 

YILIN İLK TOPLANTISI UZUNHACI’DA

 

Kapaklı Belediye Meclisi’nin 2018 Ocak ayı toplantısı da Uzunhacı Mahallesi Muhtarlık Binasında yapılacak. 3 Ocak Çarşamba günü saat 14:00’da yapılacak olan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayacak. Denetim Komisyon Üyelerinin seçiminin ardından 2018 yılında meclisin tatil yapacağı ay belirlenecek.

 

HUZUR HAKLARI GÖRÜŞÜLECEK

 

Cumhuriyet Mahallesi 477 ada 16 nolu parselde bulunan 128 metrekarelik belediye hissenin hissedarına satılması konusunun görüşülmesinin ardından Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarı belirlenecek. Görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesinin ardından Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı görüşülecek.

 

AZİZ SANCAR’IN İSMİ PARKA VERİLECEK

 

Belediye bünyesinde çalışan Zabıta Memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi ile devam edecek toplantıda tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personelin aylık çalışma ücretleri de belirlenecek. 8 metrekarelik belediye hissesinin satışının görüşülmesinin ardından Kapaklı Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği görüşülecek. Nobel Kimya Ödülü Alan Aziz Sancar’ın isminin Karaağaç Mahallesi’ndeki bir parka isminin verilmesi konusunun karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği görüşülecek. İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesinin ardından toplantı sona erecek.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN