"Son 5 yılda yüzde yüz büyüdük"

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Vibracoustic  fabrikasında çalışanlara yönelik 2 günlük iş güvenliği eğitimi düzenlendi. Eğitimlerin ardından açıklama yapan Fab

EĞİTİM 28.12.2017 18:01:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Vibracoustic  fabrikasında çalışanlara yönelik 2 günlük iş güvenliği eğitimi düzenlendi.

 

300’E YAKIN PERSONEL KATILDI

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda verilen eğitimlere Fabrika Genel Müdürü Zübeyir Koca ve 300’e yakın personel katıldı. Eğitimin ilk gününde İş Sağlığı Güvenliği uzmanı Meltem Uzel ‘iş sağlığı ve güvenliği’, Vibracoustic Bakış Şefi Erhan Yılmaz ‘Enerji’, Erol Keçeci ve Av.Gönül Akgün Koyuncu ise ‘İş Sağlığı Güvenliği Mevzuatı’, Optimed Hastanesi Fizyoterapisti Özgür Güven ‘fizyoterapist eğitimi’, işyeri hekim Ayhan Mert ise ‘iş sağlığı ve ilk yardım’ konularında eğitim verdi. Eğitimin ilk gününde Vibracoustic fabrikası Kalite Müdürü Mustafa Odabaşı da İSO 27001 bilgi güvenliği ve yönetim sistemi konulu eğitim verdi. Eğitimlerinin ikinci gününde de Vibracoustic fabrikası VPS yönetici Murat Çiçek tarafından ‘Vibracoustic üretim sistemleri’, Kalite Müdürü Mustafa Odabaşı ‘IATF-16949 sistemi ve problem çözme sistematiği’, Çevre Mühendisi Özge Arıca ‘çevre’, konulu eğitimlerin ardından Meltem Uzel de iş güvenliği konusunda eğitim verdi.

 

“2018 HEDEFLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

 

Eğitimlerin sona ermesinin ardından konuşan Fabrika Genel Müdürü Zübeyir Koca “Kanuni zorunluluk olan iş güvenlik eğitimlerini veriyoruz. Yılda bir defa bu eğitimleri gerçekleştiriyor” dedi. Bu eğitimlerde şirketin 2017 sonuçlarını ve 2018 hedeflerini paylaştıklarını belirten Koca “Neleri iyi yaptık, nelerde gelişim ihtiyacı var onları konuşuyoruz. 2018’e nasıl hangi alanlarda çalışacağımızı ve hedeflerimizi ortaya koyuyoruz” dedi.

 

“BİR YILDA YÜZDE 16 BÜYÜDÜK”

 

2017 yılında ihracatlarının yüzde 55 olduğunu söyleyen Koca “Geçen yıla göre yüzde 16 büyüdük. Otomotiv sektörü için titreşim önleyici parçalar üretiyoruz. Daha çok Ford ve Toyota için üretim yaparak büyüdük. Tüm ana otomotiv üreticilerine hem dolaylı hem de direkt olarak parça üretiyoruz” dedi.

 

“AVRUPA’DA 19, DÜNYADA 42 FABRİKAMIZ VAR”

 

Koca, son beş yıl içinde şirket olarak yüzde 100 büyüdüklerini ifade ederek “Vizyonumuz çalışanları tarafından tercih edilen bir fabrika olmayı amaçlıyoruz. Çünkü çalışanlar bu fabrikada çalışmak isterse, müşteriler tarafından da tercih edilir hale geliriz. Buna inandığımız için de yaklaşımımız da budur. Fabrika olarak çalışanlarımıza da çok değer veriyoruz” dedi.

 

“EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZ OPERASTÖRLERİMİZ”

 

“En önemli değerimiz operatörlerimizdir” diyen Koca “Çünkü onların elinden parça çıkıyor ve müşteriye gidiyor. Birinci önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği her şeyden önemlidir. Fabrikamızda her çalışan üretimde problem gördüğünde durdurma yetkisine sahiptir. Kimse onu eleştiremez. Bu yetkiye de çalışanlarımızdan su istimal edende bugüne kadar görmedik” ifadelerini kullandı.

 

EN BAŞARILI FABRİKA ÇERKEZKÖY’DE

 

19’u Avrupa’da olmak üzere Vibracoustic’in 61 fabrikasının olduğunu kaydeden Koca “Son beş yıl içinde 61 fabrika içinde Çerkezköy olarak en başarılı fabrika olduk. Vergi rekortmenleri sıralamasında Tekirdağ’da ikinci sırada yer aldık. Çerkezköy fabrikamızda toplam 325 kişi çalışıyor” dedi. Koca, şirketin 2017 yılı içindeki cirosunun ise 63 milyon euro olduğunu kaydetti.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN