Büyükşehirden arı üreticilerine destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Muratlı İnanlı Mahallesi'ne Kek Hamuru Karma Makinesi ve Polen Kurutma Makinesi desteğinde bulundu.

GÜNDEM 28.12.2017 12:23:00 0
Büyükşehirden arı üreticilerine destek

Destek dolayısıyla düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PROJESİ

 

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, törende yaptığı konuşmada “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon projesi kapsamında Türkiye'nin en büyük projesini uyguluyoruz. Tarım ve hayvancılığa en büyük desteği yapan Büyükşehirlerin başında geliyoruz. Görev süremizin sonuna dek bu desteklemelerimizi sürdüreceğiz” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayra da “Tarım ve hayvancılık alanında çok ciddi yatırımlarımız var. Bu anlamda yaklaşık 90 bin dönüm merayı ıslah ettik. Bunun haricinde hayvan ve yem desteklerimiz var. Burada da bal üreticilerimizin bize bu yönde bir talebi oldu. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticilerimizin talebini karşıladık ve bu bal makinesini kendilerine temin ettik. Ayrıca bölgedeki üreticilere 12 bin arı kovanı dağıttık” dedi.

 

İFTİHARLA ANLATILACAK HİZMETLER

 

Törende Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle tarım anlamında yaptığı yatırımları çok kıymetli gördüğünü söyleyen Öztrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık anlamında çok önemli bir görev yerine getiriyor ve bu her kesim tarafından takdirle karşılanıyor. Bu hizmetler, iftiharla anlatılacak hizmetlerdir. Bunda Büyükşehir Belediye Başkanımızın tarıma dayalı bir sanayide üst yöneticilik yapmış olmasının da bunda büyük etkileri var” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA