Yılbaşı balosunda bir araya geldiler

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) tarafından yılbaşı balosu düzenlendi. Gecede mali müşavirler, bağımsız denetçiler ve aileleri, canlı müzik eşliğinde gönÃ

YAŞAM SAĞLIK 28.12.2017 11:31:00 0
Yılbaşı balosunda bir araya geldiler

Rüstem Tuna’nın başkanlığını yürüttüğü Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) tarafından yılbaşı balosu düzenlendi. Önceki akşam Pasha Otel’de düzenlenen yılbaşı balosuna TRAMDED üyeleri aileleri ile birlikte katıldı. Dernek Başkanı Rüstem Tuna, tüm davetlilerle yakından ilgilendi.

 

 YENİ YILA, YENİ UYGULAMALARLA GİRİYORUZ

 

Gecede konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Fatih Savaş, teknolojik gelişmelerin meslekle iç içe olduğunu ifade etti. Teknolojik gelişmelerin mesleği çok yakından ilgilendirdiği bir ortamda yeni yıla, yeni uygulamalarla girdiklerini kaydeden Savaş, belirli büyüklükte işletmeler için zorunluluk kapsamında olan E-Defter, E-Fatura uygulamalarının yanında 2018'de defter beyan sistemine dahil olan serbest meslek kazanç defteri ve basit usul mükellefler ile ilgili kayıtların tutanağı gibi sistemlerle yollarına devam edeceklerini kaydetti.

 

FEDAKARLIK BEKLENEN MALİ MÜŞAVİRLER OLMAMALI

 

Savaş, defter tutmanın esnaf odalarının işi olmaması gerektiğini ifade ederek “Beyanname vermek, defter tutmak esnaf odalarının asıl işi olmamalı. Kayıt dışı muhasebeciliğin önü açılmamalıdır” dedi. Ekonomik daralmanın olduğu zamanlarda fedakarlık yapması beklenen tarafın mali müşavirler olmaması gerektiğini kaydeden Savaş, “Büyümenin yüzde 11, enflasyonun yüzde 12'ler seviyelerinde olduğu şu günlerde bu rakamların yanına yaklaşmayan artırım oranlarıyla belirlenen ücret tarifeleri önümüze konmamalıdır” dedi.

 

VERGİ KONGRESİ DÜZENLENECEK

 

Meslek odalarının ve TÜRMOB'un her yıl Maliye Bakanlığı’na önerdiği zamana dayalı ücret tarifesi uygulamasına derhal geçilmesi gerektiğini söyleyen Savaş, “Mart ayında Trakya bölgesinde bir ilke imza atacağız ve Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği olarak Mart ayında Trakya Üniversitesi’nde vergi kongresi düzenleyeceğiz. Bu konuda üyelerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

HAYIRLI BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM

 

Özgür nesillere, çağdaş ve bilim temelli eğitime, verimli üretime, hile ve yolsuzlukla mücadele kültürüne, evrensel kurallarla uyumlu ve adaletin herkes için sağlandığı güçlü bir hukuk devletine, herkesin korkusuzca kendini ifade edebildiği bir özgürlük ortamının her daim sağlanması gerektiğine inandıklarını kaydeden Fatih Savaş, “2018 yılının ülkemiz, bölgemiz ve mesleğimiz açısından hayırlı bir yıl olmasını diliyor hepinize sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum” dedi.

 

ÇEKİLİŞ YAPILDI

 

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) Başkanı Rüstem Tuna da 2018 herkese sağlık, mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.  Konuşmaların ardından mali müşavirler, bağımsız denetçiler ve aileleri canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Gecede yapılan çekilişle talihlilere sürpriz hediyeler dağıtıldı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN