1 Ocak'ta yeni dönem başlıyor

Çerkezköy'ün ardından Tuzla da atık su kolektör hattına deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilen koku ile gündeme geldi. Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebli?

YAŞAM SAĞLIK 28.12.2017 09:37:00 0
1 Ocak

Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ’in 20.03.2015 tarih ve 29301 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 5. Maddesi’nin 1. Fıkrası’nın (ç) bendinde; “Atık taşıma firma seçme ve lisanslandırma işlemleri ile atıkların taşınması işlemleri sırasında MoTAT sistemi kullanılır” hükmü yer aldığı belirtildi.

 

1 OCAK’TAN İTİBAREN

 

Tebliğ kapsamındaki atıkların, tebliğ hükümleri doğrultusunda atık gönderim işlemleri için atık üreticisi tarafından Çevre Bilgi Sistemi Atık Yönetimi Uygulaması üzerinden çevrimiçi “Atık Transfer Talebi” yapılması gerektiğini belirtilen yazıda “Söz konusu talebin yapılması için Çevre Bilgi Sistemi Atık Yönetimi Uygulamasından firmaların Çevre Bilgi Sistemine kayıt olarak Atık Yönetim Uygulamasının açtırılması gerekmektedir. İlgili tebliğ kapsamındaki atıkların gönderim işlemleri 01.01.2018 tarihinden itibaren Mobil Atık Takip (MoTAT) Sistemi üzerinden yapılacak” denildi. Yazıda “Çevrimiçi atık gönderim talebi; tebliğ kapsamındaki tüm atıklar için; “Atık Gönderim İşlemleri(Mobil)” bölümü “Yeni Transfer Talebi Yap” bölümü, tıbbi atıklar için; “Atık Gönderim İşlemleri(Mobil)” bölümü “Yeni Tıbbi Atık Transfer Talebi Yap” bölümünden gerçekleştirilmektedir” denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ