Ücretsiz film gösterimleri başlıyor

Çerkezköy Kent Konseyi Kısa Film Kulübü tarafından ücretsiz film gösterimleri yapılacak. Film gösterimleri kapsamında bu akşam saat 19:30'da "Kaplumbağalar Da Uçar" isimli film Çerkezköy

YAŞAM SAĞLIK 27.12.2017 10:25:00 0
Ücretsiz film gösterimleri başlıyor

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Kısa Film Kulübü tarafından bu hafta ücretsiz film gösterimlerinin başlatılacağını ve her Çarşamba saat 19:30’da ücretsiz film gösterimi yapılacağını belirtti.

İLK FİLM ‘KAPLUMBAĞALAR DA UÇAR’

Ücretsiz gösterimler kapsamında bu akşam saat 19:30’da ‘Kaplumbağalar da uçar’ isimli film Çerkezköylülerle buluşacak. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, tüm Çerkezköylüleri film gösterimine davet etti.

FİLMİN KONUSU

6 Mayıs 2005’te vizyona giren filmin yönetmenliğini Bahman Ghobadi yaparken, filmde Soran Ebrahim, Avaz Latif rol alıyor. Dram türündeki film İran ve Irak’ta çekildi. Film Türkiye-İran sınırında bulunan bir Kürt mültesi kampında geçiyor. Mayın toplayarak yaşayan Soran 13 yaşında bir çocuk. Kasabadakiler için hazırladığı bir anten aracılığı ile Saddam’ın düşüşünü haber alıp herkese duyurur. Bu sırada Agrin de 14 yaşında bir annedir. Soran ona aşık olur ama Agrin’in ağabeyi Henkov tarafından huzursuz edilir. Henkov’un kolu yoktur çünkü bir mayın basmıştır. Şimdi ise gelecekten haber verebilmek gibi bir yeteneği vardır.

EN İYİ FİLM SEÇİLDİ

Film, 52. San Sebastian Film Festivali’nde En İyi Film seçildi.  En İyi Senaryo dalında da Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ve bir de Berlin Film Festivali’nde Barış Ödülü kazandı. Kaplumbağlar da Uçar, Saddam’ın ardından Irak’ta çekilen ilk filmdir.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU