Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği Kursu açıldı

​Malkara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

GÜNDEM 26.12.2017 23:24:00 0
Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği Kursu açıldı

HAYVANCILIK İÇİN CİDDİ POTANSİYEL

 

Malkara İlçe MüdürüDr. Cengizhan Erbaş, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Tolga Özkan, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz  ile birlikte kursu ziyaret eden Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca “Kursumuzun amacı, hayvancılığın geleneksel yöntemlerden farklı olarak, daha karlı ve verimli yapılabilmesi için teknik, yeni teknolojiyi kullanmasını bilen çiftçilerin yetiştirilmesini sağlamak. Bulunduğumuz ilçe hem coğrafi yönden hem de geniş tarım alanlarının yanı sıra, hayvancılık içinde ciddi potansiyel vadediyor. Biz bu potansiyeli üretime dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi, müdürlüğümüzün imkânları ölçüsünde sizleri desteklemeye devam edeceğiz.En önemli gördüğümüz mevzu olarak, eğitim-yayım ile insan kaynaklarımızı eğitmeyi, bilinç seviyesini artırmayı öncelikli olarak görüyor, bu konuda olan çalışmalara yoğunluk vererek büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

HAYAT KÖYDE VAR

 

Sarıkoca “Bizler sizlerin her zaman yanındayız. Her sorununuzda mutlaka bizlere ulaşın. Elimizden geldiğince sorunların çözümü için biz burada varız. Şehirde yaşayan insanlar artık şehrin stresinden kaçarak kırsal alana yerleşiyor. Köylerimizin ve arazilerimizin kıymetini bilelim.  Doğallık, üretim ve temiz hava köyde var. Köyde çalışmak ve üretmek berekettir. Üretenin malı bereketli olduğu gibi, üretici her zaman kazanır.  Hayat köyde var” diye konuştu. Kursta, İlçe Müdürlüğü personelleri Veteriner Hekim Salih Göğebakan ve Okan Ünverdi tarafından kursiyerlere süt inekleri ve buzağıların bakım ve beslenmesi, barınaklar, yem bitkileri, slaj hazırlama, sığırlarda koruyucu aşılama programı ve rasyon hazırlama gibi konu başlıklarında eğitimler verilecek.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN