Mesleğe iade edilmişti, FETÖ'nün mahrem imamı çıktı

Çerkezköy Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde görev yaparken, meslekten ihraç edilen, yaptığı itiraz sonucu mesleğe iade edilen Şakir Babacan, FETÖ'nün mahrem imamı çıktı. FETÖ/PDY'nin

GÜNDEM 26.12.2017 09:43:00 0
Mesleğe iade edilmişti, FETÖ

Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Tarih Öğretmeni Şakir Babacan, Aralık ayının başlarında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, Kanun Hükmündeki Kararname ile meslekten ihraç edilmişti. Babacan, karara itirazının ardından mesleğe iade edilerek Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlamıştı.

 

İHRAÇ EDİLDİ

 

Adapazarı'nda örgütle ilgili araştırmayı sürdüren polis, Şakir Babacan'ın, FETÖ ile bağlantısı olduğunu, FETÖ'nün üst düzey yöneticileriyle bağlantısını da devam ettirdiğini tespit edince Şakir Babacan Çerkezköy’de gözaltına alınarak Adapazarı’na götürülmüş ve 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  Şakir Babacan, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ