Bas Buluş 2017 sergisi açıldı

Türkiye'de Özgün baskı resmin, Süleyman Saim Tekcan, Devrim Erbil, Mustafa Aslıer,  Basri Erdem, Atilla Atar, Hayati Misman gibi önde gelen temsilcilerinin de yer aldığı, 49 sanatçının 49 eserlerinin sergi

GÜNDEM 22.12.2017 20:12:00 0
Bas Buluş 2017 sergisi açıldı

ÖZGÜN BASKI RESMİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ

 

Sergi öncesinde Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı ve Özgün Baskı Resim Sanatçılar Derneği Başkanı Prof. Melihat Tüzün, özgün baskı resim disiplinine farkındalık oluşturmak için Türkiye’de özgün baskı resmin tarihsel gelişimini, bu alana emek veren sanatçıları ve eserlerini konu alan “Türkiye’ de Özgün Baskı Resmin Dünü ve Bugünü” konferansı verdi.

 

29 ARALIK’A KADAR AÇIK

 

Tekirdağ’da ilk kez sergilenen ve alanın her kuşak sanatçısının eserlerinin bir arada bulunduğu serginin açılışına ve konferansa, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Emrah Günay, akademik personel, öğrencilerimiz ve Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Sergi, 29 Aralık Cuma gününe kadar Fen Edebiyat Fakültesi Giriş Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN