Tiyatro sevgisi salona sığmadı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Ekim ayında sahnelenirken oyuncu cem Güler'in rahatsızlanması sonucu yarım kalan 'Ahududu' isimli tiyatro oyunu, ?

GÜNDEM 21.12.2017 21:52:00 0
Tiyatro sevgisi salona sığmadı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Ekim ayında sahnelenirken bir oyuncunun rahatsızlanması sonucu yarım kalan ‘Ahududu’ isimli tiyatro oyunu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yeniden izleyici ile buluştu.

 

YENİDEN SAHNELENEDİ

 

Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in “Arsenic and Old Lace” adlı eseri, ‘Ahududu’ adıyla Usta Tiyatrocu Nedim Saban tarafından yeniden derlenerek seyirci ile buluştu. Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan “Ahududu”, insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide ve onların çevresindekilerin hikayesini anlattı. Oyundaki ahududu kadınlarını Suna Keskin ve Melek Baykal oynarken, diğer rollerde de Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu yer aldı.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

2 perdelik tiyatro oyunun Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile yüzlerce sanatsever izledi. Tiyatro oyununa vatandaşların ilgisi yoğun olunca, bazı vatandaşlar oyunu salonun merdivenlerinde oturarak izlerken, oturacak koltuk bulamayan izleyiciler salonda boydan boya merdivenlerde üçlü oturmak zorunda kaldı. Oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışlanırken, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Başkan Akay da sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti. Oyunculara çiçek takdim eden Akay “Böylesine güzel bir ekibi Çerkezköy’de ağırlamaktan memnuniyet duyduk” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ