Akademik Yayıncılıkta Uluslararasılaşma masaya yatırıldı

Namık Kemal Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Akademik Yayıncılıkta Uluslararasılaşma ve Süreli Yayın Yönetimi Çalıştayı" düzenlendi.

GÜNDEM 21.12.2017 21:50:00 0
Akademik Yayıncılıkta Uluslararasılaşma masaya yatırıldı

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr.Metin Tunç, Online Bilgi Akademik Yayın personeli Bora Karayel ile NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Dergisi (JOTAF) Editörü Prof. Dr. Türkan Aktaş katıldı.

 

SCI UYGULAMALARI

 

NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet İstanbulluoğlu, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu ile Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu sekreterlerinin katıldığı çalıştayda konuşan Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç sağlık, sosyal, fen bilimlerinde süreli yayıncılık ilkeleri hakkında bilgi aktarırken, Bora Karayel uluslararası bilim ağı olan Web of Science ve Bilim Aktif İndeksi SCI uygulamaları hakkında bilgi verdi.

 

YAŞANAN PROBLEMLERİ DE ANLATTI

 

Prof. Dr. Türkan Aktaş konuşmasında, TR dizin ve açık kaynak süreli yayın yönetim sistemleri, ulusal ve uluslararası dizinler, e- derginin öneminden, avantajlarından ve yaşanan problemleri anlatırken, TÜBİTAK- DERGİPARK ULAKBİM dergi sistemlerine de değindi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN