6 bölümde Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın MEYBEM AŞ işbirliğiyle yürüttüğü Mesleki Yeterlilik Sınavları kapsamında son olarak 5 fabrikada 6sahada teorik ve uygulama sınavıyapıldı.

GÜNDEM 20.12.2017 20:08:00 0
6 bölümde Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından toplam 81 meslekte belge zorunluluğu başlatıldığını, bu kapsamda ilgili tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin bu mesleklerde çalıştırılamayacağını söyleyen yetkililer “Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunmayan çalışanlar için ise cezai yaptırımlar söz konusu olacak.

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bu bilgilendirmelerle birlikte ilçemizde TOBB MEYBEM işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Sınavlarını da başlatmıştı” dedi.

 

6 BÖLÜMDE SINAV

 

Özen Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.,Saray Döküm A.Ş., Att Tekstil San ve Tic. A.Ş., Gümüş Motor A.Ş., Atak Farma A.Ş. ve Eğilmez Alüminyum Demir Doğrama Ltd. Şti. fabrikalarında “Alüminyum Kaynakçısı, Çelik Kaynakçısı, Makine Bakımcısı,Metal Kesim,Metal Levha İşleme Tezgâh Operatörlüğü,CNC Programcısı” bölümlerinde teorik ve uygulama sınavı gerçekleştirildi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN