Gülsin Onay mest etti

Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, Bisanthe Kültür ve Sanat Etkinlikleri 3. Gülsin Onay Piyano Günleri kapsamında verdiği resitalle Tekirdağlı sanatseverleri kendisine hayran bıraktı.

KÜLTÜR SANAT 17.12.2017 19:01:00 0
Gülsin Onay mest etti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin kapanış resitaline Eşkinat Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir AlbayraK, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 3. Gülsin Onay Piyano Günleri kapsamında resital sunan sanatçılar ve sanatsever Tekirdağlılar katıldı.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Seyircilerin ayakta alkışladığı dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, konserin ilk yarısında Beethoven’ın 32 Çeşitlemeleri ve Andante Favori başlıklı eserini, Chopin’in op.48 2 numaralı fa diyez minör Noktürn’ü ve op. 53 la bemol majör Polonez’ini seslendirdi.  110.doğum yıldönümü nedeniyle etkinliğe katılan bütün piyanistlerin konserlerinde bir bestesine yer verdikleri Ahmed Adnan Saygun, Gülsin Onay’ın resitalinde op.15 Sonatin ile yer aldı. Sanatçı resitali César Franck’ın Prélude, Koral ve Füg adlı eseriyle bitirdi.

 

“BURADA HER KÖŞESİ SANAT KOKAN BİR CENNET YARATMIŞLAR”

 

Gülsin Onay konserden sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın şahsında, tüm emeği geçenlere teşekkür etti ve ülkemizin yüz akı Süleymanpaşa Belediyesi’nin çalışmalarını övdü. Onay; “Burada sadece müzik değil sanatın her dalında üst düzey çalışmaları halkla ücretsiz olarak buluşturarak, her köşesi sanat kokan bir cennet yaratmışlar.” dedi. Onay, önümüzdeki yıllarda genişleyerek sürecek bir festival sözü verdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ