15 bin kişiye itfaiyecilik eğitimi verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bilinçlendirme faaliyetleri devam ediyor.

GÜNDEM 15.12.2017 21:53:00 0
15 bin kişiye itfaiyecilik eğitimi verildi

2017 yılı içerisinde çoğunluğu öğrenci olmak üzere yaklaşık 15 bin kişiye itfaiye eğitimi verildiğini belirten yetkililer “Eğitimler yılsonuna kadar periyodik aralıklarla devam edecek” dedi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında Hayrabolu’ya bağlı Çerkezmüsellim Mahallesi'nde bulunan Çerkezmüsellim Ortaokulu ve İlkokulu’nda İtfaiyecilik Eğitimi düzenlendi.

 

YANGIN KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLİYORLAR

 

Yetkililer, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin vermiş olduğu eğitimlerle her türlü acil olaya zamanında ve doğru bir şekilde müdahale etmek, can ve mal kaybını asgari düzeyde tutarak afet ve yangınlar konusunda da öğrenci, öğretmen ve velileri bilinçlendirdiğini ifade etti.

 

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

 

Öğrencilere yönelik verilen eğitimlerde yetkililer, itfaiye teşkilatı, yangından korunma ve yangın anında yapılması gerekenleri anlattı. Ayrıca yangın öncesinde alınması gereken tedbirlerden de bahseden İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangın sonrasında da yapılacaklar hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin sordukları soruları da yanıtlayan itfaiye personelleri, okulda ve sokakta, hayatın her yerinde doğal afet ve kaza riskiyle karşı karşıya kalınabileceği noktasına değinerek bu nedenle yangına, doğal afetlere, trafik kazalarına karşı önleyici tedbirler almanın gerekliliğini vurguladı. Ekipler, ayrıca velilere yönelik olarak da evde yangın güvenliği hakkında bilgiler verdi.

 

YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

 

Öte yandan 2017 yılı içerisinde çoğunluğu öğrenci olmak üzere yaklaşık 15 bin kişiye itfaiye eğitimi verildiğini belirten yetkililer “Eğitimler yılsonuna kadar periyodik aralıklarla devam edecek” dedi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL