Gündoğdu: Yaş sınırı 25'e çıkarılsın

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, servis araçlarına getirilen 19 yaş sınırı uygulamasının 25 yaşa çıkarılmasını istediklerini söyledi.

GÜNDEM 13.12.2017 20:38:00 0
Gündoğdu: Yaş sınırı 25

Bu konuda UKOME’nin yetkisi olduğunu ve 19 yaş sınırı uygulamasını yeniden gözden geçirilerek 25’e çıkarılması durumunda hem servisçilerin mağduriyetini ortadan kaldıracağını hem de sıkıntı yaşanmayacağını belirten Gündoğdu, “Servisçiler olarak gerçekten sıkıntılıyız. Sorunlarımızı çözmesi gereken UKOME maalesef bizleri zora sokuyor” dedi.

 

“UKOME, YANLIŞTA ISRAR ETMEMELİ”

 

Servis araçlarındaki 19 yaş sınırı uygulamasının bu yıl 1998 model araçlardan başlayacağını ve bu araçların yol belgesi alamayacağını belirten Gündoğdu, “Her yıl model düştükçe yaş sınırından dolayı yol belgesi alamayan araç sayısı giderek artacak. Şu an araçlarımız Avrupa standartlarında hizmet veren araçlar. Bugün 98 model araçlar turizmde bile hizmet veriyor. UKOME yeni araç alacaklara bu 19 yaş sınırı uygulamasını tabi tutsun. İlçe belediyeleri 25 yaşı esas alırken Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Kurulu yani UKOME, bu konuda 19 yaş sınırında ısrar ediyor” diye konuştu.

 

 “SİYASİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

 

Başkan Aşkın Gündoğdu, “Bu konuda sıkıntımızı daha önce de UKOME yetkililerine söyledik. Yalnız Çerkezköy’de 19 yaş sınırına takılan 500 araç var. Bu araçlar bu sınıra takılırsa biz nereden araç bulacağız. 2001 model servi aracı bugün 200-400 bin TL. Bu paraya servisçi nasıl araç alıp çalıştıracak. Biz servisçiler olarak yerel yönetimlerimizden ve yetkili kurumlardan bunu yeniden gözden geçirmelerini ve halen çalışan araçlarda yaş sınırına 25’e çıkarmalarını istiyoruz. Siyasilerimizden de bizlere destek vermelerini bekliyoruz” dedi.
 

Haber / Hüsnü SARIGÜL