Sokak kedileri için deniz manzaralı barınak yaptırdı

Diş hekimi Şebnem İlhan (50), sahiplendiği yaklaşık 50 sokak kedisi için evinin önüne 'Bu Dünya Hepimizin' adını verdiği deniz manzaralı barınak yaptırdı.

YAŞAM SAĞLIK 13.12.2017 20:35:00 0
Sokak kedileri için deniz manzaralı barınak yaptırdı

Tekirdağ Diş Hastanesi'nde 25 yıldır diş hekimi olarak görev yapan Şebnem İlhan, Hürriyet Mahallesi'nde yalnız yaşadığı ikinci kattaki apartman dairesinin penceresine demir bir merdiven yaptırarak, soğukta üşüyen kedilerin evine girmelerini sağladı. İlhan, oturduğu sitedeki bazı komşularından destek görürken, bazı komşuları ise sayıları her gün artan kedilerden şikâyetçi oldu.

 

"ONLAR BENİM CANLARIM"

 

Bunu üzerine Şebnem İlhan, site yakınlarında bir alanı temizleyip, kediler için deniz manzaralı 'Bu Dünya Hepimizin' adını verdiği barınak yaptırdı. Kendi kazancı ile kedi evleri de yaptıran İlhan, her gün iş dönüşü evine gitmeden sokak kedilerine mamalarını verip kontrol ediyor. Kedilerin kısırlaştırma ve tedavilerini de yaptırdığını ifade eden Şebnem İlhan, "Bu kediler, köpekler benim canlarım. Onlara her ay maaşımın bir bölümünü ayırıyorum. Mamalar alıyorum, veterinere götürüyorum. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalı. Az ya da çok bu canlara yardım edilmeli" dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA