İhtiyaç fazlası öğretmen ataması meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, norm ve ihtiyaç fazlası öğretmen atamalarını meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 13.12.2017 20:35:00 0
İhtiyaç fazlası öğretmen ataması meclis gündeminde

ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE İLAN EDİLMEDİ

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Edirne’de yapılan norm ve ihtiyaç fazlası öğretmen atamalarını soran Gaytancıoğlu, “01.12.2017 tarihinde Edirne’de yapılan norm ve ihtiyaç fazlası öğretmen atamaları puanları herkese açık şeffaf bir şekilde ilan edilmedi. Eğitim-İş Sendikası da Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ilgili konu ile dilekçe vermiş ancak “Kişisel Bilgilerin Gizliliği” sebebiyle atama puanlarının açıklanamayacağı cevabını almışlar. Bu puanlama türünün kişisel bilgi gizliliği ile ne alakası olabilir. Ne zamandan beri alınan puanlar bilgi gizliliğine giriyor, merak ediyoruz” dedi.

 

BAKAN YILMAZ’A SORDU

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “Kişisel Bilgilerin Gizliliği ibaresi neleri kapsıyor, atama puanlarının gizlilikle nasıl bir ilişkisi vardır, atama puanlarının herkesle şeffaf bir şekilde paylaşılması kişisel bir hak değil midir, norm ve ihtiyaç fazlası öğretmen atamaları hangi kriterlere göre yapılmıştır, hizmet puanlamasına göre atama yapılıyorsa; bu puanlama türü niye paylaşılmamaktadır” yönelten Gaytancıoğlu, Eğitim İş Sendikası’nın da konu ile ilgili yakından ilgilendiğini kaydetti.