İş vaadiyle çağırıp gasp ettiler

Çorlu'da iş vaadiyle çağırdıkları 4 Afgan'ı silah zoruyla tehdit ederek pasaport, para ve cep telefonlarını gasbettiği iddia edilen 3 şüpheli, mahkemece tutuklandı.

GÜNDEM 12.12.2017 20:36:00 0
İş vaadiyle çağırıp gasp ettiler

Çorlu'da oturan Muhammed Ç., geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul'da bulunan kendisi gibi Afganistan vatandaşı arkadaşı Abdulgani G.'yi arayıp, Çorlu'da iş bulduğunu ve yanına 3 arkadaşını daha alıp gelmesini istedi. Abdulgani G., 3 kişiyle beraber otobüsle Çorlu’ya geldi. Otogarda Muhammed Ç. tarafından karşılanan 4 Afgan, otomobille Esentepe Mahallesi Emlak Konutları bölgesindeki boş bir araziye götürüldü. Şüphelilerden Muhammed Ç.'nin yanına gelen Doğuş Y., Hasan Ç., Afganistan uyruklu İkrami D., silah tehdidiyle Afganistan uyruklu Abdulgani G., Vahit N., Mehmed B. ile Muhammed M.'nin üzerindeki pasaport, para ve cep telefonlarını alıp olay yerinden kaçtı.
 

OPERASYON DÜZENLENDİ

 

Gasbedilen Afganlar'ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince, Nusratiye Mahallesi'nde olduğu belirlenen şüpheliler için operasyon düzenlendi. Evde 2'si Afganistan uyruklu 4 şüpheli, gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda gasbettikleri pasaportlar ve ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi.


3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

 

Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İkram D., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen Hasan Ç., Doğuş Y. ve Muhammed Ç. ise 'birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve gasp' iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine konuldu.
 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN