Pis koku mahalleyi ayağa kaldırdı

Karaağaç'ı saran pis koku önceki gece vatandaşları sokağa döktü. Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ, "20 senedir burada yaşıyorum ve böyle bir koku görmedim.

GÜNDEM 12.12.2017 20:33:00 0
Pis koku mahalleyi ayağa kaldırdı

Fabrikalar milletin uyuduğu vakitlerde kimyasalları salıyorlar! Fabrikalardan gelen bu pis kokunun artık sona ermesini istiyoruz” dedi.

 

Kapaklı Karaağaç’ta önceki gece etkili olan pis koku mahalleliyi ayağa kaldırdı. Kokudan rahatsız olan vatandaşlar Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ’a ulaşarak durumu anlatırken, mahalle muhtarı da kokunun sebebini öğrenmek için yetkililere ulaşmaya çalıştı.


“PİS KOKUDA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

 

Karaağaç’ı saran pis kokulardan rahatsız olduklarını belirten mahalle sakinleri “Bu pis kokular nedeniyle geceleri nefes almakta zorlanıyor ve uyuyamıyoruz. Bunu yetkililere defalarca söylememize rağmen bir türlü önlem alınmadı. Biz bu kokuyla yaşamak istemiyoruz. Yetkililerin bu sorunu biran önce çözmesini bekliyoruz” dedi.

 

FABRİKALAR KİMYASAL SALIYOR İDDİASI

 

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ da gece yarısı koku nedeniyle uyuyamadıklarını belirterek “Gece uyandığımızda ilk olarak doğalgaz kaçağı olduğunu düşündük. Doğalgazı kapatıp dışarı çıktığımızda aynı koku devam etti. Hemen doğalgaz ekiplerini aradık. Ekipler mahalleye intikal etti. 20 senedir burada yaşıyorum, böyle bir kokuya ilk kez şahit oldum. Fabrikalar milletin uyuduğu vakitlerde kimyasalları salıyorlar. Çevre Bakanlığı yetkililerini aradık, konuyla ilgileneceklerini söylediler. Fabrikalardan gelen bu pis kokunun artık sona ermesini istiyoruz” dedi.
 

Haber / Gülveren Altunoğlu