Sarıkamış Destanı Çerkezköy'de yaşayacak

1914 yılında Sarıkamış'ta hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kars-Ardahan-Iğdır Platformu tarafından anma programı düzenlenecek.

GÜNDEM 12.12.2017 20:32:00 0
Sarıkamış Destanı Çerkezköy

1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars’ı Ruslardan geri almak için harekata katılan ve donarak hayatını kaybeden Sarıkamış şehitleri, Çerkezköy’de düzenlenecek olan programla anılacak.

 

KİPA ÖNÜNDE BAŞLAYACAK

 

Sarıkamış’ta 60 bini donarak olmak üzere şehit düşen 78 bin Mehmetçik için Kars-Ardahan-Iğdır Platformu tarafından anma programı düzenlenecek. 15 Aralık Cumartesi günü saat 18:30’da Kipa önündeki Vatan Size Minnettar Anıtı’nda başlayacak olan anma programı kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programa katılanlar ellerinde meşalelerle gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor salonuna yürüyecek.

 

KUM SANATI GÖSTERİSİ SUNULACAK

 

Spor Salonu’ndaki program saat 19:00’da başlayacak. Protokol konuşmalarının ardından Sarıkamış destanı dolayısıyla hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Sarıkamış Destanı’nı anlatan belgesel film gösteriminin ardından program Prof. Dr. Bingül Sönmez’in sunumu ve kum sanatı gösterisi ile devam edecek. Kars-Ardahan-Iğdır Platformu tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitlerini anma programı Recep Ergül konserinin ardından sona erecek.

 

Haber / Hüsnü Sarıgül