CHP'den bayrak açıklaması

Malkara'da geçtiğimiz günlerde CHP Kongresi öncesi, Kültür Sarayı çevresinde asılan CHP bayrakları arasında HDP bayrakları da yer almış ve CHP tepki çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP T

GÜNDEM 12.12.2017 13:28:00 0
CHP

Malkara’da CHP İlçe Kongresi öncesi asılan bayraklar arasında HDP’nin bayrağının yer alması tepki çekmişti.

 

‘SİYASİ RANT ÇABASI İÇİNE GİRİLDİ’

 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, “CHP Malkara ilçe kongresi öncesi 6 Aralık akşamı bayrak asma çalışması yapılmış, 7 Aralık sabahı CHP bayrakları içinde 1 adet HDP bayrağı olduğu fark edilmişti. Bu olay üzerine AKP il ve ilçe başkanı partimizi HDP ile işbirliği yapıyor algısı ve siyasi rant yaratma çabası içine girmişti. Partimizin Malkara İlçe Başkanı yaptığı açıklamada ‘Kendilerinin böyle bir şeyi yapmalarının asla mümkün olamayacağı, bu olayın kongre öncesi kendilerine yapılmış komplo ve provokasyon olabileceğini, emniyet yetkililerinin olayı ortaya çıkartmasından sonra  yasal işlemleri başlatacaklarını’ açıklamıştı” dedi.

 

FİRMA UYARILDI

 

Emniyet yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler ve bayraklar üzerinde yaptıkları incelemeler sonucunda HDP bayrağının CHP bayrakları arasına bayraklama çalışmasından sonradan monte edilmediğinin  anlaşıldığını kaydeden Ökten “Emniyet yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Durum 7 Aralıkta Genel Merkezimize bildirildi. Genel Merkezimizden 11 Aralık’ta gönderilen yazıda ‘’Aynı firmaya pek çok siyasi partinin bayrak yaptırdığı, HDP bayrağının üretici firmanın ihmali sonucu bayraklarımız arasına konulduğu, firmanın uyarıldığı ve bundan sonra daha dikkatli olunacağı’’ bildirilmiştir” dedi.

 

Haber / Hüsnü Sarıgül