Kapaklı'da dolandırdı İstanbul'da yakalandı

Kapaklı'dayaşayan ve başkalarına ait nüfus cüzdanlarının üzerine resmini yapıştırarak sahte kimlikle kendisini polis, asker, memur olarak tanıttığı iddia edilen bir kişi jandarma ekipleri tarafı

GÜNDEM 11.12.2017 20:56:00 0
Kapaklı

İSTANBUL’DA YAKALANDI

 

Pınarça Mahallesi’nde bir olayla ilgili Nuri Ç. sahte isimle savcılığa dilekçe yazıp iki kişi hakkında asılsız ihbarlarda bulundu. Bu olayla ilgili tahkikat başlatan jandarma ekipleri, sahte dilekçe ile şikayet eden ve şikayet edileni karakolda çapraz sorguya aldı. Jandarma ekipleri şikayet eden Nuri Ç.’ın dilekçedeki imzaların ve isminin olmadığını bilgisine ulaştı. Kişilerin olayda üçüncü kişiden bahsetmeleri üzerine operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri şahsın geçmişten yazı örneklerinden yola çıkarak Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan sahte ihbar mektubunun Nuri Ç.’a ait olduğunu belirledi. Şahsın İstanbul’da olduğu bilgisine ulaşılması üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma komutanlığı ekipleri şahsı İstanbul’da kıskıvrak yakaladı.
 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Gözaltına alınan Nuri Ç.’ın üzerinde yapılan aramada onlarca sahte kimlik ve belge çıktı. Operasyon kapsamında belgelere ve kimliklere jandarma tarafından el konulurken, şahsın yapılan araştırmalarda Pınarca’da oturduğu ev adresinin de sisteme sahte belgelerle yanlış girildiğini tespit etti. İfadesinin ardından savcılığa sevk edilen Çomak tutuklanarak cezaevine gönderildi.