Profesyonel Aşçı Oldular

Malkara'da açılan 'Aşçı Çırağı' kursuna katılan 12'si kadın 15 kursiyer gördükleri 272 saatlik eğitim ardından usta birer aşçı oldu. Alacakları belgelerle kendi işyerlerini kurabilecek olan kurs

GÜNDEM 10.12.2017 22:51:00 0
Profesyonel Aşçı Oldular

Malkara'da Halk Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ İş Kurumu (İşkur) Müdürlüğü işbirliği ile yaklaşık bir ay önce açılan 'Aşçı Çırağı' kursuna 12'si kadın 15 kişi katıldı. Öğretmenliği aşçıbaşı Tunay Mergen'in yaptığı kursa katılan aşçı adayları hafta içinde toplam 250 saat teorik, 22 saati de pratik olmak üzere 272 saat boyuncu eğitim aldı. Kursiyerler ayrıca kurslara katıldığı süre içerisinde İşkur'dan yol ve yemek olmak üzere günlük 20 lira ücret aldı. Yoğun bir eğitim gören aşçı adayları, kurs öğretmeni aşçıbaşı Tunay Mergen tarafından uygulamalı eğitime tabi tutuldu. Kursiyerler öğrendikleri bilgilerle öğretmen eşliğinde hünerlerini sergilediler. Yapılan yemekler daha sonra kursiyerler tarafından sunulduktan sonra yenildi.

 

LOKANTA DA AÇABİLİRLER

 

Malkara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sevdican Doğan, kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur imzalı ve onaylı aşçılık sertifikası verileceğini belirterek, "Yaklaşık 1 ay önce bu kursu başlattığımızda hedeflerimiz vardı. Kursa katılan bay ve bayanların profesyonel aşçı olup çok güzel yemekler pişirmesini hedefledik. Bunun sonucunda buradan alacakları belgelerle yemek fabrikalarında ya da kendi imkanlarıyla açacakları yerlerde bu belgelerini değerlendirmek kursiyerlerin en büyük amacıydı. Talepler doğrultusunda çeşitli kurslarımızı açmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Aşçı adayı kursiyer 51 yaşındaki Nurdan Yılmaz ise, "Ev hanımıyız. Kendimi geliştirmek, daha güzel yemekler yapmak ve bu işin püf noktalarını öğrenmek için geldim. Biraz da profesyonel olmak için. Bundan sonra artık lokanta da açabilir ya da başka bir iş yerinde de çalışabilirim" dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN