"İnsan Hakları, Eşit ve Adil Yaşanmalı"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği bir dünyaya ulaşılması temennisinde bulundu.

GÜNDEM 10.12.2017 22:48:00 0
"İnsan Hakları, Eşit ve Adil Yaşanmalı"

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'in kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:, "Devletimiz, Birleşmiş Milletler'in temel insan hakları sözleşmesinin tamamına taraf olmuştur. Sözleşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 69 yıl önce bugün 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edilmiştir. İnsan hakları, bütün insanların, sırf insan olmalarından dolayı sahip oldukları haklardır. Başka bir deyişle, insan hakları; cinsiyet, etnik köken, dini inanç, gibi özelliklere bakılmaksızın herkesin sahip olduğu haklar bütününü ifade eder.

 

ÖNEM VE SAYGININ GEREĞİ

 

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için atılan her adım, ülkemizin ve milletimizin çağdaş dünya insanlarıyla bütünleşmesinin gereği olmasının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içindeki tüm vatandaşlarına gösterdiği önemin ve saygının da gereği olduğu unutulmamalıdır. Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım".