"Her Türlü Ayrımcılık Ortadan Kaldırılsın"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, insan haklarını güvence altına almanın ve her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmanın tüm insanlığın görevi olduğunu ifade ett

GÜNDEM 10.12.2017 22:48:00 0
"Her Türlü Ayrımcılık Ortadan Kaldırılsın"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda insan haklarını, tüm insanların sırf insan olmalarından dolayı sahip oldukları haklar şeklinde tanımlayarak insanlar arasında cinsiyet, köken ve inanca dayalı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması amacıyla 1948 yalında Birleşmiş Milletler tarafından alınan karar doğrultusunda her yıl 10 Aralık'ın, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını hatırlattı.


"TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER EŞİT BİÇİMDE UYGULANMALI"

 

Albayrak mesajında, "Evrensel nitelikte olan insan hakları, insanlar arasında her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını, insanların haklarının gerek kamu nezdinde, gerekse hukuksal çerçevede güvence altına alınmasını kapsamaktadır. Ülkemiz, İnsan Hakları Beyannamesi'ne ilk imza atan ülkelerden biridir. İnsan haklarını güvence altına almak ve her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak tüm insanlığın görevidir. Tüm insanlığın ortak değeri olan temel hak ve özgürlüklerin, eşit biçimde uygulandığı bir dünya kurabilme dileğiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.