"OHAL'le İhlaller Katlanarak Arttı"

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Çağdaş bir devletin görevi bireysel hak ve özgürlükleri, evrensel düzeyde kabul edilen s

GÜNDEM 10.12.2017 22:46:00 0

Yüceer’in açıklamaları şöyle: “Ancak demokrasinin, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı ülkemizde gerek ülkemizde bu kavramlardan söz etmek mümkün değildir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL’le yönetilen ülkemizde, hak ihlalleri katlanarak artmaktadır. İktidar, “tek adam rejimi” sevdasıyla adaletsizliğin, hukuksuzluğun kol gezdiği bir Türkiye yaratmıştır. En küçük muhalif sese bile tahammülü olmayan iktidar, yargıyı sopa olarak kullanarak bir korku toplumu oluşturmuş, tutukluluğu tedbir değil, cezalandırmaya dönüştürmüştür.
 

 

“MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Dernekler, sendikalar, basın-yayın organları hiçbir yargı kararı olmadan kapatılmakta, muhalif gazeteciler demir parmaklıklar ardına gönderilmektedir. KHK’lar aracılığıyla akademisyenler tasfiye edilmekte, sendikal faaliyetler suç sayılmakta, muhalif sendikalar hedef alınarak, iktidarla fikir iklimi örtüşmeyen binlerce insanlar işinden edilmektedir. Bu süreçte en çok ayrımcılığa maruz kalanlar “kadın erkek eşit değildir” zihniyetinin karanlığında yine kadınlar olmaktadır. Kadının kimliği üzerinden değil de bedeni üzerinden siyaset yapan iktidar toplumun yarısını oluşturan kadınları yok saymaktadır. 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde işçi haklarından kadın haklarına, engelli haklarından çocuk haklarına, düşünce ve ifade özgürlüğünden yaşam hakkına birçok sorun çözüm beklemektedir. Biz tüm baskılara rağmen insan hakları ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve tüm insanlığın 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum. Ayrımcılığın olmadığı, herkesin birbirinin yaşam hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duyduğu, insanların onurluca yaşadığı, adalet duygusunun zedelenmediği, demokratik ve çağdaş bir Dünya ve Türkiye özlemimi dile getiriyorum.”
 

 

Haber / Menşure KARDEŞ