Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finali'ne Hazırlanıyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 9-10 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek Mahalli Dal Halk Oyunları Şöl

KÜLTÜR SANAT 6.12.2017 22:23:00 0
Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finali

23 EKİP BİRİNCİLİK İÇİN MÜCADELE EDECEK

 

İstanbul, Ankara, Çorum, Elazığ, Samsun, Bayburt, Diyarbakır, Balıkesir, Kocaeli, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Bingöl, Edirne, Manisa, Sakarya ve Sivas’tan toplam 23 ekibin katılacağı turnuvada Tekirdağ’ı Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü temsil edecek. Yetişkin Bayanlar kategorisinde düzenlenen şampiyonada her il kendi yöresel kıyafetleri ve kendi yöresinin oyunu ile jürinin karşısında puan arayacak.

 

“TEKİRDAĞIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİMİZE İNANIYORUM”

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Eğitmeni Sertan Acat yönetiminde birçok meslek grubundan ya evhanımı olan 40 yaş üstü 14 kişilik ekip ile son çalışmalar devam ederken, Acat yaptığı açıklamada; “Kulübümüzü, Süleymanpaşamızı, Tekirdağımızı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Öncelikle çalışmalarını aksatmadan değerli zamanlarını ayıran ekibimize, bizlerden desteğini hiç eksik etmeyen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanımız Deniz Taner ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’a çok teşekkür ederim” dedi.

 

‘’HEP BİRLİKTE ZİRVE MÜCADELESİ VERECEĞİZ’’

 

Yarışmanın detayları ile ilgili açıklamalarına devam eden Acat; “Bizim dışımızda 22 ekip var. Hep birlikte zirve mücadelesi vereceğiz. Her il kendi yöresinden oyun oynayacak. Yarışmanın 40 yaş üstü bir yarışma olmasının ayrıca bir önemi var. Bu sayede her yaştan her insanın kültürümüz çerçevesinde halk oyunlarını icra edebildiğini gösteriyoruz. Kültürümüz her zaman yaşayacak.” diye konuştu.

 

9 Aralık’ta başlayacak yarışma için yola çıkmaya hazırlanan ekip son çalışmasını gerçekleştirirken 10 Aralık pazar günü Ankara’dan başarılı bir sonuçla dönmesi bekleniyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ