Endonezyalı Öğrencilerle Tanışma Programı  Düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi'nde  eğitim gören Endonezyalı öğrenciler, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nce organize edilen ve Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Endonezya İstanbul

GÜNDEM 6.12.2017 21:55:00 0
Endonezyalı Öğrencilerle Tanışma Programı  Düzenlendi

‘’TÜRKİYE’NİN GÖNÜLLÜ KÜLTÜR ELÇİLERİ OLARAK ÜLKELERİNE UĞURLAMAK İSTİYORUZ’’

 

Gerçekleştirilen etkinliğe, Kırklareli Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ekrem Kalkan, Üniversite Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Yakup Yılmaz ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman Hocaoğlu Bahadır’ da katıldı. Merkezi yemekhane binasında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Başkonsolos Sudradjat’ın Nisan ayında Kırklareli Üniversitesini ziyaret ettiğini ifade ederek bu görüşme sonrasında 69 Endonezyalı uluslararası öğrencinin Kırklareli Üniversitesine kayıt yaptırdığını belirtti. Bunun tarihi bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şengörür, Kırklareli Üniversitesi’nin Endonezyalı öğrencilere aile şefkatiyle yaklaştığını ve bu öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için gayret gösterdiklerine dikkat çekti. Endonezyalı öğrencileri Üniversiteden mezun olduktan sonra Türkiye’nin gönüllü birer kültür elçisi olarak ülkelerine uğurlamak istediklerini söyledi. Şengörür konuşmasının sonunda Kırklareli Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne Endonezyalı öğrencilere yurt imkanı sağlama noktasındaki yardımları dolayısıyla teşekkür etti.

 

ÖĞRENCİLER MEMNUN

 

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ise, Endonezyalı öğrencilerin Kırklareli’nde bulunmaktan ötürü çok memnun olduklarını belirterek öğrencilerin ilk senelerde Türkçe öğrenmelerinin ve sosyal  faaliyetler içinde yer almalarının önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin Endonezya’nın elçileri olarak burada bulunduklarını ve bu doğrultuda hareket edeceklerini ifade eden Sudradjat, bundan sonra da Endonezyalı öğrencilerin Türkiye’ye gelmeye devam etmeleri dileğinde bulundu. Sudradjat’ın konuşmasını, başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere programda emeği geçenlere teşekkür etmesiyle program noktalandı. Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yakup Yılmaz’ da, bu yıl 200 uluslararası öğrenciye hizmet verdiklerini ifade ederek TÖMER’in Kırklareli Üniversitesi’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu kaydetti. Endonezya ile Türkiye arasında kültür ve inanç açısından yakınlıklar bulunduğunu da söyleyen Yılmaz, bu nedenle Endonezyalı öğrencilerin kendileri için özel olduğunu aktardı.

 

Programda Endonezyalı öğrenciler tarafından Kur’an-Kerim tilaveti yapıldı. Ardından öğrenciler, kültürlerine dair geleneksel şarkılar söylediler. Ayrıca Endonezya İstanbul Başkonsolosu HerrySudradjat, Türkçe şarkı seslendirdi. Programın sonunda Başkonsolos, öğrencilerle bir toplantı yaparak merak ettikleri konulardaki soruları yanıtladı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ