Yılın Son Meclis Toplantısını Yapıldı

Kapaklı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının 2.birleşimini dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi.

SİYASET 6.12.2017 21:38:00 0
Yılın Son Meclis Toplantısını Yapıldı

İmar komisyonuna havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda Kapaklı Pınarça Mahallesi bölge basınç düşürme istasyonu konulu yazı görüşülürken komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede Pınarça Mahallesi 191 ada ve 228 adada yer alan pak alanlarında yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Komisyonun aldığı kararda oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde İmar komisyonuna havale edilen Cumhuriyet Mahallesi 207 ada 3.4.5.6 ve İnönü Mahallesi 926 ada 5-6-7-8 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli revizyon imar planı değişikliği konusu görüşülürken, komisyonun aldığı oy birliği kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

ŞEHİDİN ADI PARKA VERİLECEK

 

İmar komisyonuna havale edilen bir diğer gündem maddesi olan Atatürk Mahallesi 184 nolu parselin batısındaki park alanından yol ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli revizyon imar planı değişikliği görüşüldü. Gündem maddesi tarafından komisyon kararı okurken, ilgili gündem maddesi komisyon üyeleri AK Partili Metin Kanat ve İbrahim Aktürk’ün red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildiği kaydedildi. Komisyonun aldığı oy çokluğu kararı da AK Partilinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Bir önceki toplantıda komisyonuna havale edilen Şırnak Uludere Ortabağ’da görev yaparken 1994 yılında şehit düşen Erdinç Duran’ın isminin Kapaklı’da bir parka verilmesi görüşüldü. Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede ‘Erdinç Duran’ın isminin ilçemiz genelindeki parklardan birine verilmesi talep edildiğinden konunun daha detaylı incelenmesi için çalışmalarının devam etmesine komisyonca oy birliği ile karar verildi” ifadeleri kullandı. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

İKİ YIL BEDELSİZ KİRALANACAK

 

İmar komisyonuna havale edilen halı saha yerinin bedelsiz tahsisi konusu gündemin son maddesi oldu. Konuyla ilgili komisyonun yaptığı bilgilendirmede, Kapaklı Pınarça mahallesinde meclisin uygun gördüğü bir alana halı saha yapılması, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine iki yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmesi ve tahsis protokolünü imzalamamak üzere belediye başkanına yetki verilmesinin uygun olduğu ifade edildi. Komisyonun aldığı kararda oy birliği ile kabul edildi.