"ENGELSİZ KENT TEKİRDAĞ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,  toplutaşıma araçlarını kullanamayan engelli ve yaşlı vatandaşlara desteğini sürdürmeye devam ediyor.

GÜNDEM 4.12.2017 21:59:00 0
"ENGELSİZ KENT TEKİRDAĞ"

Bu kapsamdaTekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların sosyal hayata katılımları, güven içinde sokağa çıkmaları, ihtiyaçlarını rahatça temin etmeleri ve hayatın içinde daha fazla yeralmaları amacıyla varolan hizmet aracına bir yenisi daha eklendi.

 

ULAŞIM AMACIYLA KULLANILABİLECEK

 

Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu hizmet aracını kullanmak isteyen engelli ve yaşlı vatandaşlar en az 1 gün, en fazla da 1 haftaöncesinden 153 çağrımerkezinebaşvurabilecek. Araç, İstanbul ve Edirne'de bulunan hastanelere sadece tedavi amaçlı ulaşımlarının sağlanması, eğitim, kamuvekuruluşlarına, alışveriş, cenaze, aracın uygun olduğu zamanlarda gezi amaçlı yerlere ulaşım, EKPSS ve Açık Öğretim Sınavlarına ulaşım ile genel ve yerel seçimlerde oy kullanacak yerlere ulaşım amacıyla kullanabilecek.

 

‘’ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ’’

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, engelli ve yaşlı vatandaşların daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği ve yardımı sağlamanın öncelikli görevleri arasında olduğunu belirterek "Engelli ve Yaşlı vatandaşlarımızın topluma entegre olabilmeleri ve hiçbir engelle karşılaşmadan günlük hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli çalışmaları aralıksız olarak yapıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak `Engelsiz Kent Tekirdağ' sloganı ile hareket ediyoruz.Tekirdağ'da engelleri hep birlikte aşacağız" dedi.

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ