Abilik Bu Olsa Gerek

CHP Kapaklı Kongresi'nde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gereken hizmetleri alamadıklarını söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı sert sözlerle eleştirdi. Albayra

SİYASET 3.12.2017 23:38:00 0
Abilik Bu Olsa Gerek

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kapaklı İlçe Kongresi dün Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen ve mevcut başkan Kenan Seçkin’in yeniden başkanlığa getirildiği kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten katıldı.

 

 

“SEN DE BÜTÇENİ ZORLA”

Kongrede konuşan Başkan Mandalı’nın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli hizmet ve yatırımları alamadıklarını iddia ederek Albayrak’ı sert sözlerle eleştirmesi salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Albayrak’a “Ankara’dan para gelmiyor. Sen de bütçeni biraz zorla” diyerek dert yanan Mandalı, “Biz Tekirdağ olarak vergiyi verirken 8. sıradayız. Devletten alacağımız katkılara baktığımızda maalesef 58’inciyiz. Bu şartlar altında sorunlarımızı çözemiyoruz. Dertlerimizi büyükşehire anlatmak zorundayız. Vergiyi veriyoruz, ertelenen borcumuz da yok. Spor alanları diyoruz yok, hastane diyoruz yok. Zaman zaman vatandaşlarımız ‘benim internetim yok’ diyor. Sayın vatandaşım; sen haklısın ama ben bunu yapma şansına sahip değilim, yetkili değilim. Devlet bu işe el atacak, çözecek.
 

“EKONOMİSTLERİN HESAPLARI
DOĞRU DÜZGÜN YAPAMIYOR”

Sportif konularla ilgili bir tane stadımız var ama voleybol ve basketbol ile ilgili bir şey yok. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Ankara’dan para gelmiyor. Sen de bütçeni biraz zorla. Bütçeni zorla ki bunları hep beraber yapalım. Vatandaşımız bekliyor. Biz neden hiç olduk diyor. Kapaklı; Büyükşehir’e katkı sunarken dördüncü sırada, alırken 11’inci… Senin ekonomistlerin hesapları doğru düzgün yapamıyor. Bana geçen günlerde 2018 yılının Kapaklı için yatırım yılı olacağını söyledin. Hesaplamalara bir baktım, eksiğiz. O zaman biz bu yatırımı nasıl alacağız. Tekirdağ’da iki mağdur ilçe var, biri Kapaklı biri Ergene” dedi.

 

 

ALBAYRAK’IN SÖZLERİ
ORTAMI YUMUŞATTI

Mandalı’nın bu sert sözlerine rağmen sükunetini koruyan Albayrak’ın Mandalı’yı överek, “Biraz önce başkanımızı dinledik. Başkan heyecanlı… İşte başkanın kalitesi de burada. Ne diyor; ‘Benim Kapaklım için’… Kendisini Kapaklı’ya adamış… Gayet güzel. Kendisini ve onu başkan seçen Kapaklıları bir kez daha kutluyorum” demesi büyük beğeni toplayarak ortamı yumuşattı.  Kapaklı’ya 21 buçuk milyonluk yatırım yapacaklarını belirten Albayrak, “Kapaklı yine yerelde ve genelde CHP’nin zafer kazanacağı ilçelerden biri olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Kapaklı’ya büyük hizmetleri bulunan İrfan Mandalı’nın da bugünkü heyecanını ve coşkusunu anlıyor, takdirle karşılıyorum. Şunu unutmayın ki; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ne söz vermişsek hepsi yerine gelecektir. Bir hafta sonra Kapaklı’nın tarihini değiştirecek, altyapıyı ve sağlıksız içme suyunun tamamını yenileyeceğimiz 21 buçuk milyonluk yatırımın temel atma törenini gururla gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
 

“2018 KAPAKLI YILI OLACAK”

2018 yılının Kapaklı yılı olacağını Mandalı’ya daha önce söylediğini hatırlatan Albayrak, Karaağaç’taki kanalizasyon sorununu hallettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: “Karaağaç gibi bir insanlık ayıbı! Yani kanalizasyon yıllar yılı açıktan akmış. Bir sabah saat 05.00’da oraya gittiğim zaman dedim ki, insanlara bu ızdırabı, bu utancı yaşatmaya hakkımız yok. Ama yıllarca yaşamışlar. Yıllarca da kendileri için bir çivi çakmayan iktidarları desteklemişler. Ama bugün Karaağaç’ta kanalizasyon akmıyor, kapalı sistemle arıtma tesisi yapıldı. O proje gerçekleştirilirken -15 kodunda oraya kazı yaptık. Bugün Karaağaç’ın 5 köyünün de yolları asfaltlanmış durumda. Daha diğer ilçelerin yolu tamamlanmadı. Yeter mi, yetmez tabii. Sayın başkanıma meclis toplantısında da söyledim; ‘2018 yılı, Kapaklı yılı olacak’ dedim. Çok güzel bir park yapacağız ve bu, Kapaklı’nın gurur parkı olacak. Hazırlıkları, projeleri yapılıyor. Başka ne varsa yerine gelecek”.

 

“HELAL OLSUN TEKİRDAĞ’A”

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Tekirdağ’a geldiğinde 12 belediye başkanının kol kola girerek Türkiye’ye bir mesaj verdiğini anlatan Albayrak, “Burası Büyükşehir Belediyesi meclis salonu veya CHP’nin grup salonu değil. Burası CHP’nin yeni bir ilçe yönetimini seçeceği kongre salonu. Burada rakibimiz Büyükşehir Belediyesi değil. Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe kol kola vermişler zaten. Genel Başkanımız Tekirdağ’a geldiği zaman, 12 belediye başkanı kol kola girip ‘Biz bütünüz’ diyerek Türkiye’ye çok güzel bir mesaj verdi.  Türkiye’de 12-0 yapmış Tekirdağ’dan başka il yok. Helal olsun Tekirdağ’a. Sanırım Kapaklı’nın en çok rahatsız olduğu konu, UKOME’nin yaptığı yeni yol güzergahı düzenlemeyle ilgili. Orada herkes bir kenara çekildi. Hedef, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak gösterildi. Biz abiyiz, abi her şeyi kabul eder. Yakın zamanda Kapaklı, Çerkezköy, Kızılpınar, Veliköy minibüslerin tamamı tek bir hatta birleşerek bu sorunun kısa zamanda çözüleceği inancındayım. Ben aslında bu sorunu en başından çözeyim diye 3 belediye başkanını toplantıya çağırdığım ama Sayın İrfan Mandalı o toplantıya gelmedi. Saray Belediye Başkanı da gelmedi” ifadelerini kullandı.