Onlar İçin Yürüdüler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Çerkezköy'de Atatürk Caddesi Pera Pastanesi önünden Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'na kadar bir

GÜNDEM 3.12.2017 23:11:00 0
Onlar İçin Yürüdüler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Pera Villa Pastanesi önünden Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'na kadar bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Ayyıldız, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurduseven, Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Çerkezköy Kent Konseyi eski Başkanı Serdar Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin davetlisi olarak Adapazarı'ndan gelen Hendek Elele Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen ve beraberindeki 10 kişilik ekiple birlikte engelliler, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 



"RAHAT ERİŞİM İSTİYORUZ"
Engellilerden oluşan Ritim Grubu'nun çaldığı davul sesleri eşliğinde Pera Pastanesi önünden Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'na kadar yüründü. Meydanda Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okumasının ardından kısa bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Belediye başkanlarımız da buradayken söyleyelim... Biz rahat erişim istiyoruz. Şarköy'de, Muratlı'da, Saray'da ve diğer ilçelerde de Çerkezköy'deki bina gibi bir bina istiyoruz. Engelliler olarak minibüsleri rahat ve ücretsiz kullanmak istiyoruz. Bizi yolda gördükleri zaman almamazlık yapmasınlar istiyoruz. Çünkü Türkiye Sakatlar Derneği ve şubeleri olarak biz engellilerin için varız ve onların haklarını korumak için çalşıyoruz" dedi.

 


"EKSİKLERİMİZİN FARKINDAYIZ"
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da herkesin bir engelli adayı olduğu anlayışıyla Çerkezköy'de ve Tekirdağ'da engelliler için daha yaşanabilir ortamları oluşturma hedefiyle çalıştıklarını belirterek, "Bu anlamda yerel yönetimler olarak tabii ki üzerimize düşen vazifeler var. Eksiklerimiz var. Biz bunların farkındayız ve bu eksiklikleri gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Toplumun her kesiminin engelli insanlarımıza olan duyarlılığını artırarak onların alanlarını sıkıntılı alanlar olmaktan çıkarmalıyız. Engelli giriş çıkış alanlarımıza ısrarla otomobillerin park edildiğini görüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bu anlamdaki engelsiz ulaşımına sıkıntılar yaratıldığını maalesef üzülürek gözlemliyoruz. Bu konudaki hassasiyetlerin biraz daha yukarıya çıkartılmasına ihtiyaç var. Yerel yönetimler olarak biz de engelli vatandaşlarımızın her türlü eksiğinde yanında olma zorunluluğumuz var. Bu çerçeveden bakarak üzerimize düşen sorumlulukları tamamlamak adına her şeyi yapacağız. Ben buradan bir kere daha bütün engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

 



"HER İLÇEDE BİR ENGELLİ EVİ AÇACAĞIZ"
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albarak ise, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ama tabii 3 Aralık'ı da 3 Aralık'ta bırakmamak gerekiyor. Yerel yönetimler olarak engellilerin sorunlarının çözümüne ciddi bir şekilde katkıda bulunmalıyız. Ben Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya'nın bütün söylediklerini dikkatle dinledim. Daha önce de bize böyle bir rapor sunmuştu. Tabii Tekirdağ kabuğunu kırıp kendini aşan bir şehir. Bir ay sonra nüfusumuz bir milyonu geçecek. Çerkezköy de devamlı nüfusu artan bir ilçemiz. Az önce Hayrettin Çetinkaya başkanın söylediği gibi her ilçede Çerkezköy'deki gibi bir engelli evi açacağız inşallah. Engelli bir vatandaşımız evinden çıktığı anda, ben nasıl rahat şekilde bir yere gidebiliyorsam onlar da gidebilecek şekilde düzenleme yapmak zorunluluğumuz var. Bunu elimizden geldiğince yapacağız" diye konuştu.