Mescit Ve Kurs Salonu'nun Temeli Atıldı

Malkara'da Gazibey Mahallesi Belediye Düğün Salonu karşısında yapılacak olan Mescit ve Kurs Salonu'nu için Temel Atma Töreni düzenlendi.

GÜNDEM 3.12.2017 22:57:00 0
Mescit Ve Kurs Salonu

Mescit ve Kurs Salonu'nun Temel Atma Törenine; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, Malkara İlçe Müftüsü Safi Çınar, Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Ümran Bilgin, Camiatik Mahalle Muhtarı Recai Öztürk, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Gazibey Mahallesinde yapılacak olan Mescit ve Kurs Salonu'nun Temel Atma Töreni Merkez Hacı Salih Camii İmam Hatibi Mücahit Çakır'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan program, Malkara Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muharrem Türkoğlu'nun dernek hakkında verdiği bilgiler ile devam etti.

 

 

‘’SOSYAL ETKİNLİKLERDE DE KULLANILACAKTIR’’

Malkara Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muharrem Türkoğlu'nun konuşmasının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Bu mübarek Cuma gününde Gazibey Mahallemizin ibadethaneye ihtiyacı olduğu bir noktasındayız ve burada bu ibadethaneyi inşa edeceğiz. Umuyorum ki Camilerimiz, Mescitlerimiz sadece kandillerde ve beş vakit namazlarda değil sosyal etkinlikler de de kullanılacak bir yer olacaktır. Malkaramızın farklı bölgelerinde de ibadethanelere ihtiyaç var. Camiatik Mahallesinde de böyle bir proje vardı. Onunda inşaatı başladı. Yakın zamanda bir aksilik olmazsa Müftü Beyle onunda temelini atacağız. Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde buyurmuşlar; “Kim Allah için bir ev inşa ederse (mescit yaparsa) Allah'ta cennet'te onun için bir ev yapar.” Ben bu vesileyle yapana ve yaptırana emeği geçen herkese Allah razı olsun diyorum. Umuyorum ki mescit ve kurs salonu hayırlı dualara ve ibadetlere vesile olur.”dedi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un konuşmasının ardından Malkara İlçe Müftüsü Safi Çınar'da hayırlı olsun temennisinde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından kurban kesimi yapılarak Mescit ve Kurs Salonu'nun Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Haber: Ayşenur AYDIN