Öğrencileri Bilgilendirdiler

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Tekirdağ'da kayıtlı istihdamın arttırılması ve sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi amacıyla Kamil Korkmaz Zafer İlkokulu öğrencileri ile bir

GÜNDEM 29.11.2017 16:55:00 0
Öğrencileri Bilgilendirdiler

KAYIT DIŞI İSTİHDAMA DİKKAT ÇEKTİLER

Okul içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere sahte sigortalılığın ve kayıt dışı istihdamın hikayeleştirildiği eğitim serisinin beşincisi olan ‘’Güven ve Güvenli Sigortalılığa’’ isimli çizgi film izletilerek, hikaye kitapları hediye edildi. Ardından öğrencilere sorular yönelten İl Müdürü Fatma Derya Alan, öğrencilerden aldıkları cevaplardan sonra Sosyal Güvenlik ve kayıt dışılık ile ilgili öğrencilerle sohbet ederek konunun önemine bir kez daha dikkat çekti. Alan öğrencilerle yaptığı sohbette, çevresindeki büyüklerine kayıt dışı istihdam hakkında rehberlik yapmalarını ve ALO 170 hakkında öğrendiklerini anlatmalarını istedi. Kendilerinin de büyüdüklerinde kayıt dışına kayıtsız kalmamaları konusunda söz aldı.

 

İLÇELERDE DE EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Etkinliğe İl Müdürü Fatma Derya Alan’ın yanı sıra, Süleymanpaşa Merkez Müdürü Teoman Yılmazlar, Süleymanpaşa Merkez Müdür Yardımcısı Gülten Bulut, Okul Müdürleri Mehmet Ergen, Behçet Güdü ve Öğretmenler katıldı. Etkinlik sonrası yapılan açıklamada, etkinliklerin İlçelerde de İlçe Sgk Merkez Müdürleri tarafından sürdürüldüğü ifade edildi.

 

Haber / Ruşa ELMA