Sosyal Medya Mağdurlarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Geçtiğimiz günlerde Emniyet ekipleri tarafından Lüleburgaz'da 15-16 yaş grubundaki kızlara cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen bir şahsın robot resmi çizildi. Robot resim Çorlu'da bir haber sitesi taraf

GÜNDEM 28.11.2017 18:36:00 0
Sosyal Medya Mağdurlarına Bir Yenisi Daha Eklendi

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILDI

Olayda resmi çizilen şahsın vatani görevini yapmakta olan F.A.’ya ait olduğu öne sürüldü. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler F.A.’nın ailesine kadar ulaşınca, ailesi harekete geçti ve fotoğrafların kaldırılmasını istedi. Olayda bahsi geçen şahsın F.A. olmadığı anlaşılınca fotoğraf da haber sitesinden kaldırıldı. Fakat kullanıcılar tarafından paylaşılan görüntü sosyal medyada hızla yayılmaya devam ediyor.

 

ROBOT RESMİ PAYLAŞILDI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya uygulaması Facebook üzerinden robot resmi paylaşılan ve Lüleburgaz’da okul önlerinde öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen şahsın askeri görevini yapmakta olan F.A.’ya ait olduğu anlaşıldı. Görüntülerin hızla yayılması ile birlikte tedirgin olan ailesi paylaşımların kaldırılmasını istedi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan F.A.’nın abisi R.A.; Biz görüntüleri ilk başta İnstagram hikayelerde gördük. Evet kardeşime benziyordu görüntüdeki şahıs, fakat kardeşim askerde. Önceki gün Çorlu’da bir haber sitesi tarafından da görüntüler paylaşılınca ailem ve ben tedirgin olduk. Haberlerin kaldırılmasını istedik. Jandarmaya gittik olaydaki görüntünün kaldırılması için onlar bizi Çorlu’daki savcılığa yönlendirdi. Fakat görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Benim Kardeşim askerde ve bu olayla yakından uzaktan alakası yoktur. ’’ dedi. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, olayın anlaşılmasının ardından haber gazetesinden kaldırıldı. Fakat vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntüler kaldırılamadı ve sosyal medya haber mağdurlarına bir yenisi daha eklendi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ