Zeka Geliştiren Oyunlar, Çocuklarla Buluşacak

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü, yeni yerinde yepyeni etkinliklerle çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

KÜLTÜR SANAT 28.11.2017 17:51:00 0
Zeka Geliştiren Oyunlar, Çocuklarla Buluşacak

Çocuk Kulübü koordinatörleri 37 farklı zekâ oyunu konusunda aldıkları eğitimle çocukları eğlenceli olduğu kadar zekâlarını geliştirecek bir dünya ile tanıştıracaklar. Eğitim Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Koordinatörler çocuklara öğretecekleri 37 farklı oyunla ilgili eğitim aldılar.

 

37 FARKLI ZEKÂ OYUNU ÖĞRETİLECEK

Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Süleymanpaşa Çocuk Kulübü, kısa süre içinde Hürriyet Mahallesi Kent-Kur Sitesi’nde bulunan yeni binasına taşınarak burada çocuklara hizmet vermeye devam edecek. Çocuklara yepyeni oyunlarla hem zekâlarını geliştirme hem de eğlenme imkânı yaratmak amacıyla harekete geçen Çocuk Kulübü, etkinlerinin arasına her yaştan çocuğa hitap edecek 37 zekâ oyununu ekledi. Koordinatörler, aldıkları eğitimle Çocuk Kulübü üyelerine ücretsiz olarak bu oyunları öğretecekler. Her biri farklı becerilere ve yaş gruplarına hitap eden oyunlarla çocukların zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ”

Eğitim, aynı zamanda Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ Şubesi üyelerine de verildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Çocuklarımız bizim için yatırım yapılması gereken en önemli konu. Bu amaçla Çocuk Kulübü’nü kurduk ve 4 yıldır sayısız etkinlik gerçekleştirdik. Şimdi 37 zekâ oyununu da bünyemize katarak çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhuriyet Kadınları Derneği, kendi bünyesinde daha önce benzer bir proje uygulamıştı ve biz o projeye destek vermiştik. Şimdi bunu Çocuk Kulübü bünyesinde kalıcı hale getiriyoruz. Cumhuriyet Kadınları Derneği ile iş birliğimiz de devam edecek” dedi.

 

Haber / Rüşa ELMA