Ünlü Yazarlar, Çorlu'da Hayranları İle Buluştu

Eğitimevi'nin gerçekleştirdiği  'Çorlu Trend Arena Kitap Günleri' etkinlikleri kapsamında birçok ünlü yazar Çorlu Trend AVM'de okurlarla buluştu.

KÜLTÜR SANAT 28.11.2017 13:41:00 0
Ünlü Yazarlar, Çorlu

BİRÇOK ÜNLÜ YAZAR VE ŞAİR VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

17 -26 Kasım tarihleri arasında devam eden  “Çorlu Trend Arena Kitap Günleri’ne birçok yayınevinin yanı sıra birçok yazar ve şair katıldı. Şair- Yazar Bedirhan Gökçe’nin yanı sıra özellikle çocuk edebiyatı alanında yapıtlar veren Yalvaç Ural’ın yanı sıra birçok ünlü ve şair açılışta yerini aldı. Söyleşi, panel, şiir dinletileriyle ve imza etkinlikleriyle biten  ‘Çorlu Trend Arena Kitap Günleri’ yazar- okuyucu bir araya gelerek sohbet etme imkânı buldular.  Eğitimevi, 100 bin kitap 100 bin öğrenci temasıyla yola çıktı.  Eğitimevi’nin gerçekleştirdiği ‘Çorlu Trend Arena Kitap Günleri’ne birçok yazar ve şairin yanı sıra Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül açılışta yerini aldılar. Genç kuşak yazarlar, sevenlerini yalnız bırakmadılar.

SÖYLEŞİLERE YOĞUN İLGİ

Edebiyat dünyasının genç kuşak yazarları arasında yer alan Emre Gül, Koray Yersüren, Çorlu Trend AVM’de kitapseverlerle imza gününde buluştular. Her yaştan kitapseverin ilgi gösterdiği imza etkinliğinde yazarlar ve şairler imza verdikleri severleriyle fotoğraf da çektiler. Çorlu halkıyla kitap günleri için bir araya gelen yazarlar arasında; Ataol Behramoğlu, Yalvaç Ural, Mehmet Coşkundeniz, Kahraman Tazeoğlu, Nurettin İğci ve Şair Bedirhan Gökçe şiirleriyle ve söyleşileriyle yoğun ilgi gördü.‘Çorlu Trend Arena Kitap Günleri’ne katılan Hababam Sınıfı yaptığı gösterilerin sonunda Hababam posterlerini imzalayarak sevenleriyle sohbet ederek, hasret giderdiler. ‘Çorlu Trend Arena Kitap Günleri’ne katılan diğer yazarlar ise şöyle: Nurettin Çiğdem Kaplangı, Ayşegül Kara Zorlu, Ömer Bekir Kazan, Oğuz Çavdar, Ramiz Çınar, Nedim Taktak, Haşim Korkmaz, Sedat Palut ve Saniye Acun Öztürk katıldı.

 

‘’KİTAP OKUMAK İÇİN AVM’LERİ ZİYARETE GELEN OLMUYOR’’

Kitap etkinliğini organize eden Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci ise Çorlu’da gerçekleşen kitap günleri ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Kitap günlerini Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde yazar ve okuyucuları bir araya getirmeye devam edeceğiz.  Amacımız, yazar ve şairlerimizi farklı şehirlerde bulunan kitapseverlerle bir araya getirmek. 17-26 Kasım tarihleri arasında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde gerçekleştirdiğimiz ‘kitap günleri’ birçok yetişkin ve çocuk okuyucuya ulaştık. AVM’lerde kitap günleri düzenlememizin nedeni ise, AVM’ler insanların çok yoğun gezdikleri yerler arasında bulunuyor. Aileleriyle ve arkadaşlarıyla alışveriş yapmak için ya da sinema ve yemek için gelen kişiler oluyor. Kitap okumak için AVM’leri ziyaretegelen olmuyor, bu sebepten biz bunu başarmak istiyoruz ve ilk olmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’ÇOCUK - YETİŞKİN DEMEDEN TÜM TÜRKİYE'NİN OKUMASI İÇİN’’

Sözlerini şu şekilde sürdüren Ortadeveci; ‘’AVM’ler tüketmenin dışında, kitap okumanın ve üretmenin yeri de olacak. Bu sebeplerden dolayı AVM’leri ele aldık. Bunun yanı sıra okuma oranlarını artırmak adına çocuk ve yetişkinler için kitap günleri düzenliyoruz. En büyük hedefimiz, daha çok kitabın okunması. Çocuk - yetişkin demeden tüm Türkiye'nin okuması için… Kurulan stantlarda, birçok yazar ve şaire ulaşmak mümkün. Eğitimevi olarak,  gittiğimiz yerlerde herkese özellikle şunları söylüyoruz: ‘Kurduğumuz stantları ziyaret edin. AVM’ye geldiğinizde sizin için kurulan stantlara gelin ve kitaplara dokunun. İstediğiniz veya merak ettiğiniz kitabı elinize alın, okuyun. Kitabı, satın almanıza gerek yok; yeter ki elimize bir kitap alalım ve okumaya başlayalım. Özellikle yeni nesle ulaşmak için onların gittiği ve takıldığı her yere ulaşmaya çalışacağız. ‘Yetişkin ve çocuk ayırt etmeden kitap günlerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ