Tekirdağ'ı Kana Bulayacaklardı!

PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda örgütün dünkü kuruluş yıl dönümü nedeniyle eylem hazırlığında olan Çerkezköy'de 6, Ergene'de 1, Kapaklı'da 1 ve Çorlu'da 4 ?

GÜNDEM 27.11.2017 17:38:00 0
Tekirdağ

EŞ ZAMANLI OPERASYON


Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Çerkezköy İlçesi'nde eylem hazırlığında olan ve 19 Kasım'da ilçeye bağlı Kızılpınar mahallesinde çöp konteynerleriyle yol kapatarak korsan gösteri yapan şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı. Terör şubesi ekiplerince, şüphelilerin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Çerkezköy'de 6, Ergene'de 1, Kapaklı'da 1 ve Çorlu'da 4 şüpheli olmak üzere 12 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, söz konusu operasyonlar kapsamında Erzurum'da da 1 şüpheliyi gözaltına aldığı öğrenildi. Çorlu'da gözaltına alınan 4 şüpheliden birinin PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alanda silahlı faaliyet gösterdiği, üçünün ise terör örgütünün sosyal medya üzerinden propagandasını yaptığı tespit edildi.



EVLERİNDE ARAMA YAPILDI


Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda cep telefonları, sim kartlar, hafıza kartları, hard diskler, örgütsel doküman ve notlar ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin korsan gösteri eylemi yaptıkları, terör örgütü adına 'kamulaştırma' adı altında çeşitli iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları ve PKK/KCK silahlı terör örgütünün sözde kuruluş yıl dönümü olarak belirtilen 27 Kasım tarihinde eylem hazırlığında olduklarının belirlendiğini açıkladı. Soruşturma sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ