Ne İstediniz?

Bombalı suikasta kurban giden aydın gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun Çerkezköy'deki heykelinin üzerindeki yazıların sökülmesi ve kirli halde bulunması vatandaşların tepkisine yol açıyor.  ?

GÜNDEM 27.11.2017 17:00:00 0
Ne İstediniz?

1993 yılında Ankara’da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitiren aydın gazeteci, yazar Uğur Mumcu’nu heykeli Çerkezköy Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan yeşil alana yaptırılmıştı. Uğur Mumcu Heykeli’nin yazılarının bazılarının sökülmüş olmasına vatandaşlar oldukça tepkili. Aynı zamanda heykelin parmak kısımlarının kırılmış, kafa kısmında deliklerin olduğu, bir haylide kirli olduğu gözlemlendi.

 

 

“İNSANLIK AYIBIDIR”

Heykele bu şekilde zarar verilmesine tepki gösteren Salih Tunçel, “Ne istediniz, Uğur Mumcu’dan, bu heykelden. Bunu sökmekle eline bir kazanç mı geçti. Bu bir hakarettir. Sadece soruyorum, Ne istediniz kardeşim bu heykelden? Bu kendiliğinden çıkma falan değil. Bu bilerek ve isteyerek sökülmüş. İnsanlık ayıbıdır. Uğur Mumcu’nun kendiside, heykeli de bizim milli değerimizdir. Milli değerlerimize sahip çıkmalıyız.”ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL