''Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız''

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Uğur Okulları öğrenci başkanları, kendi hazırladıkları projelerini Belediye Başkanı Vahap Akay'a anlattılar. Öğrenciler, kendi hazırladıklarÄ

EĞİTİM 26.11.2017 18:57:00 0

Uğur Okulları Lise Başkanı Emre Büyük, Ortaokul Başkanı Sude Özgün ve Başkan Yardımcısı Baran Demir ile Okulun Rehber Öğretmeni Mehtap Kıycıoğlu ve Sosyal Bilimler Öğretmeni Erdem Civelek, Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

‘’ELİMİZDEN GELDİĞİNCE HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’’

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Son günlerde kentimizde çevre konusunda sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bölgemizde kurulmak istenen termik santral ve her türlü çevresel sorunlara karşı olan hassasiyetimizi sürekli dile getiriyoruz. Bu konularda elimizden geldiğince halkımızı da bilinçlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Çerkezköy’de atık suların yıllardır derelere deşarj edildiğini anımsatan Akay, “Atık suların derelere deşarj edilmesi nedeniyle havamız ve doğamız kirleniyor. Bu kapsamda yaklaşık 2 yıl önce bir proje başlatıldı. Devlet Su İşleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Çorlu Deresi ve Pınarça Deresi’ne akan atık sular, dere yatakları boyunca oluşturulan kolektör hattı ile atık su arıtma tesisine taşınacak. Atık sular bu tesisimizde arıtıldıktan sonra dereye deşarj olacak. Aynı şekilde Yıldırım Beyazıt Mahallemizde bulunan Kavak Dere’de de bu çalışma devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 

‘’ÇEVREMİZİN KORUNMASI VE TEMİZ TUTULMASI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ PROJEYE DE DESTEK VERECEĞİZ’’

   Başkan Akay, öğrencilerin belirleyecekleri herhangi bir tarihte atık su arıtma tesisinin gezilebileceğini sözlerine ekleyerek, “Ben sizleri çevreye olan bu duyarlılığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak çevremizin korunması ve temiz tutulması ile ilgili her türlü projeye de destek vereceğiz” dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. 

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ