Trakyamızı "Karpuz Gibi" İkiye Ayıracaklar

TEMA Vakfı eski Kırklareli il temsilcisi Hakan Dedeoğlu, Trakya'dan geçecek olan doğalgaz boru hattı projesine tepki gösterdi. Kıyıköy'den girip, Saroz Körfezi'nden çıkacak olan boru hattınÄ?

GÜNDEM 26.11.2017 18:19:00 0
Trakyamızı

2014 YILINDA DA ‘TRANS TRAKYA BORU HATTI’ OLARAK GÜNDEME GELMİŞTİ

Dedeoğlu yaptığı açıklamada; ‘’Gün geçmiyor ki Trakya’mızın güzel ve verimli topraklarında doğal hayatı, dengeyi bozmadan bir iş yapılsın! Şimdi de Trakya’mızın kuzeyinde bulunan Kıyıköy'den (Midye) girip Saroz Körfezi'nden çıkacak boru hattı projesiyle topraklarımız "karpuz gibi" ikiye ayrılacak. Tabii ki doğal toprak, endemik bitki örtüsü (türleri) bundan etkilenecek. Her iki noktada turizm, sosyo kültürel yapı sırasıyla bozulacak ve sonunda cennetten iki parça da aynılaştırılmış olacak. Aslında geçmişe döndüğümüzde 2004 yılında aynı plan "Trans Trakya Petrol Boru Hattı" olarak gündeme getirilmişti. TEMA Vakfı temsilciliğim dönemiydi. Haluk Levent'in de katıldığı konserle Saros Körfezi'nde miting yapmış ve bu belayı engellemiştik’’ ifadelerini kullandı.

 

 

‘’ÜLKEMİZ MAALESEF PLANLI YÖNETİLMİYOR’’

Açıklamalarını şu şekilde sürdüren Dedeoğlu; ‘’Sürecin devamında boru hattının alternatifi olarak Yunanistan'ı göstermişlerdi. Yani demek istedikleri "siz engelleyerek iyi yapmadınız ama bakın Yunanistan bu fırsatı kaçırmıyor" idi. "Biz de gayet tabi onların işine gelebilir, onlar ülke tercihlerini o yönde kullanabilirler" demiştik. Ancak baktık gördük ki Yunanistan'la işleri olmamış. Proje tekrar bize döndürüldü. Ülkemiz maalesef planlı yönetilmiyor, kişilerin bakış açıları yönüyle alınan kararlarla yönlendiriliyor. Yaşanan gitgellerden ben bunu anlıyorum. "Bu boru hattından ne olur," diyenlere soruyorum. Oturduğunuz evin bahçesinden komşunuzun evsel atık borusunun ya da içme suyu borusunun çiçeklerinizi, ağaçlarınızı sökerek, toprağınızı kazarak geçirilmesine izin verir misiniz? Bu örnek gerçekte karşı karşıya olduğumuz sorunun yanında hiçbir şey. Sonuç itibarıyla; böyle bir zenginlik yok edildikten sonra dünyanın parası da harcansa geri döndürülemez. Buna neden olacak her proje kesinlikle yanlıştır!’’ diye konuştu.

Haber: Menşure KARDEŞ