Tekirdağ Belediyesi 'Zirve'ye Katılacak 

Sosyal belediyeciliğin en özgün, en güzel örneklerini sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Mağdur Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" projesi ile 20- 22 Aralık tarihlerinde Malezya'da gerçekle

GÜNDEM 23.11.2017 18:27:00 0
Tekirdağ Belediyesi

Kurulduğu günden bu yana hizmetlerini sosyal belediyecilik ilkesine göre şekillendiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hiçbir emsal bakım ve rehabilitasyon merkezinde bulunmayan özgün ve inovatif niteliklere sahip olan "Mağdur Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" projesiyle, 6.Dünya Kalite Zirvesi'nden davet alarak Tekirdağ'ı uluslararası bir platformda temsil etme hakkı kazandı.

 

"DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK"

Mağdur Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, projenin özgün yanlarından dolayı Türkiye'de, hatta dünyada emsali bulunmadığına dikkat çekti. Mağdur Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karacakılavuz Mahallesi'nde inşa edileceğinin de bilgisini veren Prof. Dr. Dodurka, "Bu projeyi mağdur hayvanlar için gerçekleştireceğiz. Mağdur Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'miz, bir hayvan toplama kampı değil, bilinen hayvan barınakları gibi bir mekân da değil. Bu merkezimiz, etrafına herhangi bir şekilde rahatsızlık verecek bir yer de olmayacak. Bu tesisi, diğer emsallerinden ayıran en önemli özelliği, hem hayvanları gerçek olarak rehabilite edecek, sosyalleştirecek ve en önemlisi çocuklarla kaynaştıracak. Bu şekilde hayvanlar çok daha hızlı bir şekilde sahiplendirilebilecek. Tesisimizde çocuklar ve hayvanların bir arada oynayabileceği alanlar olacak. Bunu gerçekleştirebilmemiz için de öncelikle tesisimizi ve çevresini çocuklarımıza cazip hale getirmemiz lazım. Bunu çocuklarımız için bir takım oyun grupları, macera parkurları, gezinti alanlarıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hayvanlarla çocukların kaynaşması hem köpekler hem de çocuklar için olumlu sonuçlar doğuracak. Bu kaynaşma amacıyla projede rehabilitasyon merkezinin standart ünitelerine ek olarak çeşitli sosyalleşme, oyun ve aktivite alanları belirlendi. Burada bizlere destek olacak gönüllülerimiz ve STK'lar için de merkezi kısımda bir bina yapılacak. Ayrıca orman manzaralı kafeteryası, gezinti alanı ve gezinti araçlarıyla hayvanla alakası olmayan insanların bile zevkle gelebilecekleri bir ortam hazırlanacak" dedi.

 

FELÇLİ KÖPEKLER DE DÜŞÜNÜLDÜ

Projede felçli köpeklerin de düşünüldüğünü aktaran Prof. Dr. Dodurka, "En çok desteğe muhtaç olan hayvanlar bir şekilde sakatlanarak yürüme zorluğu çeken, dolayısıyla sokaklarda yaşama imkânı kalmamış olan köpek ve kedilerdir. Bunların kaderi ötenazi olmamalı. Bu hayvanların çektiği tüm ıstırapların sorumlusu onları sokağa mahkûm eden insanlardır. Bu ıstırapları azaltmak da belediyeler başta olmak üzere herkesin görevidir. Bu bakış açısıyla bu hayvanların da rehabilitasyonu için özel bina ve alanlara projede yer verdik" şeklinde konuştu.

 

Haber:Rüşa ELMA