Fırtına Tezgahları Vurdu, Fiyatlar Uçtu!  

Çerkezköy'de hem balıkçı esnafı hem de vatandaşlar geçen seneye nazaran oldukça yüksek olan balık fiyatlarından şikayetçi.

GÜNDEM 22.11.2017 16:58:00 0
Fırtına Tezgahları Vurdu, Fiyatlar Uçtu!  

Ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de balık fiyatları geçen seneyle karşılaştırıldığında oldukça yüksek. Esnaflar yüksek fiyatlar nedeniyle balık satamazken vatandaşta haliyle balık alamamaktan şikayetçi. Kentte Yaşar Balıkçılık İşletmecisi Serkan Hal, bu durumun sebebini şuan ki balık fiyatlarından da bahsederek şöyle açıkladı: “Bu sene balık az, geçen sene 1 kilo 700 gramlık palamut balıklarını 7 ile 10 TL arasında satıyorduk. Bu sene 250-300 gramlık palamut balıklarını 7 ila 15 TL arasında satıyoruz. Geçen seneye nazaran çok fazla fiyatlar. Geçen sene çinekop balığını 10 liraya satıyorduk bu sene 25 TL’ye satıyoruz. Çupra, levrek balıklarında yine artış var. Hamsi 15 TL. Yani geçen seneye nazaran balık fiyatları çok yüksek. Bunun başlıca sebepleri ise balığın az olması, trol teknelerinin denizde olması ve denizde fırtına olması.  

 

 

HAMSİ TEZGAHIN FASULYESİDİR

Havalar ne zaman sakinleşirse balık çok çıkar. Bir aile bütçesine göre en uygun fiyata şuan hamsi yiyebilir. Bir balıkçı tezgahını en çok döndüren hamsidir. Hamsi olmazsa balıkçı tezgahı olmaz. Rağbet şuan en çok hamsiye var. Hamsi tezgahın fasulyesidir. Bizde elimizden geldiği kadar müşterinin gönlünü hoş tutmak için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL