331 Asker Gözaltına Alındı

Tekirdağ'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 'kripto yapılanması'na yönelik hazırlanan iddianamede 'Asker abileri'nin örgüt üyeleriyle iletişim kurmak için 5 farklı

GÜNDEM 22.11.2017 16:19:00 0
331 Asker Gözaltına Alındı

Tekirdağ'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik 13'ü tutuklu 20 şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcısı Emrah Yıldırım tarafından hazırlanan 135 sayfalık iddianame, Tekirdağ 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen iddianamede 'Asker abilerinin', örgüt üyesi askerlere farklı iletişim yöntemleriyle ulaşıp sohbet toplantılarının yerini ve saatini bildirdikleri belirlendi. Savcı Emrah Yıldırım, iddianamede 'Asker abilerinin' telefon numarası şifreleme, 'doksan dokuza tamamlama', 'sondan dördüncüyü dört arttırma', 'sondan ikinci ve dördüncü rakamı yer değiştirme', 'telefon numaralarına 1 ekleme ya da çıkarma' gibi gizli yöntemler izlediklerini ortaya çıkardı. İddianamede telefon numarası şifreleme yöntemleri şöyle anlatıldı:

(*) Doksan dokuza tamamlama: Kayıtlı telefon numarasının son iki rakamını 99 sayısından çıkararak ortaya çıkan rakamı yazmak. Mesela son iki rakamı 01 olan telefonu 98 ya da 23 olan telefonu 76 olarak kaydetmek gibi bir şifreleme yöntemidir. Bu rehbere kayıtlı numara için yapılabildiği gibi not alman kâğıtlardaki numaralar için de yapılabilmektedir.

(*)Sondan dördüncüyü dört arttırma: Telefon numarasının sondan dördüncü rakamına dört eklenerek kaydedilmesidir. 0 555 444 62 44 numaralı telefon kaydedilirken 0 505 444 02 44 olarak kaydedilir.

 

YÖNTEM ÇÖZÜLDÜ 331 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerince sabit hatlar üzerinden ve şifreleme yapılan cep telefonu numaraları üzerinde yapılan incelemenin ardından aranan şüphelilerin tamamının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevli personeli olduğu belirlendi. İddianamede, polis ekiplerince çözülen yöntemlerin ardından Tekirdağ'da 331 askerin gözaltına alındığı, 124 şüphelinin tutuklandığı, gözaltına alınan 108 şüphelinin de etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini beyan ettiği belirtildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ