Müjdeyi Kapanış Töreninde Verdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen ve eski Türkiye Satranç Şampiyonu Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına Tekirdağ'da düzenlenen Türkiye

SPOR 22.11.2017 14:47:00 0
Müjdeyi Kapanış Töreninde Verdi

Tekirdağ Ramada Otel’de gerçekleştirilen kapanış töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; ‘’2019 yılında ise Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası’nı Tekirdağ’da yapacağız. Tekirdağ ülkemizde satrancın merkezi olacak’’ dedi. Tekirdağ Ramada Otel’de düzenlenen kokteyl ile başlayan kapanış törenine; Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özdemir, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Hulisi Özocak, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Satranç Federasyonu temsilcileri, TSF Tekirdağ il ve ilçe temsilcileri ile satrançsever Tekirdağlılar katıldı.

 

KATILIM BELGELERİ TESLİM EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kapanış töreninde 1996 yılında hayatını kaybeden Milli Satrançcı Prof. Dr. Sıracettin Bilyap’ın hayatına dair bilgi notları okunurken şampiyonanın hakemlerine teşekkür, şampiyonada mücadele eden sporculara ise katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

 

‘’HER YIL SIRASIYLA, TÜRKİYE ŞAMPİYONLARIMIZDAN BİRİNİN ANISINA YAPACAĞIZ’’

Kapanış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay; ‘’Türkiye Satranç Federasyonu 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası’nı çok güzel bir şekilde noktalamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yılın kendine özgü çok önemli özellikleri ve güzellikleri vardı. Daha önce sadece o yılın adıyla anılan Türkiye Şampiyonasının bu yılbaşına ve sonuna iki güzel ünvan ekledik. Süleymanpaşa Belediyemizin çok kıymetli destekleri ile hayata geçen bu turnuvaya “Rodostoşah Türkiye Satranç Şampiyonası” adını verdik. Ayrıca Milli Satrançcı Prof. Dr. Sıracettin Bilyap’ın anısına dedik. Bundan sonrada bir gelenek başlattık ve her yıl sırasıyla Türkiye Şampiyonlarımızdan birinin anısına yapacağız’’

 

‘’ÇOK GÜZEL DE BİR TURNUVA HAYATA GEÇİRDİK’’

Tulay; ‘’2017 Türkiye Satranç Şampiyonası 11 Kasım’dan bu güne süren, çok heyecanlı, çok kuvvetli bir o kadar da güzel bir maratondu. Çok kıymetli başkanımızın çok güzel destekleri ve belediye personelimizin özverili çalışmaları ile bu şampiyonayı gururla tamamladık. Biz Türkiye Şampiyonası’nı ilk yapmaya karar verdiğimiz andan itibaren Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sürekli desteklendik. Hep daha iyi bir turnuva, daha iyi bir Türkiye Şampiyonası nasıl olurun görüşmelerini yaptık. Çok güzel de bir turnuva hayata geçirdik. Başarılı olan tüm sporcularımızı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘’TEKİRDAĞ ÜLKEMİZDE SATRANCIN MERKEZİ OLACAK’’

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’ın ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Önümüzdeki yıl bu yılın şampiyonu ile dünyadan bir büyük ustayı bir araya getireceğiz. 2019 yılında ise Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası Tekirdağ’da yapacağız. Tekirdağ ülkemizde satrancın merkezi olacak. Bu turnuvaya katılarak bize onur veren bütün sporcularımıza da bir sözüm var. Onlara gönül dolusu sevgilerimi iletiyorum. Şehirlerinize döndüğünüzde sadece buradaki maçların hamleleriyle değil, bu şehrin bir temsilcisi, dostu olarak dönmenizi diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

ŞAMPİYON GM MUSTAFA YILMAZ OLDU

FM Efe Mert Kılıç’ın üçüncü, IM Oğulcan Kanmazalp’ın ikinci olduğu Rodostoşah Türkiye Satranç Şampiyonası'nın birinci GM Mustafa Yılmaz olurken dereceye giren sporcuların ödülleri ve kupaları Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından takdim edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ