Şehit Yakınları İsyan Etti

Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı TBMM'de görüşülmeye başlandı.

GÜNDEM 20.11.2017 20:00:00 0
Şehit Yakınları İsyan Etti


Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, mevcut düzenleme ile birlikte ilköğretim, ortaokul ve liseden mezun olan 15 Temmuz Darbe Girişimi gazilerine hizmetli kadrosu şeklinde istihdam verileceği belirtilmişti. Bu değişikliklerle 15 Kasım’da meclisten geçen yasada terörle mücadele vazife malullerine ve 15 Temmuz darbe kalkışmasının bastırılması esnasında yaralananlara memur unvanı verilirken, ilkokul ve ortaokul mezunu olan şehit yakınları buna dahil edilmedi. Şehit yakınlarına memur unvanı yerine hizmetli unvanı verilmesi şehit yakınları tarafından tepkilere neden oldu.

 

23 KASIM’DA BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEYECEKLER

 

Gazetemize açıklamada bulunan Avukat Ferhat Adem Yetkin; ‘’Aslında bu yasanın sadece 15 Temmuz gazileri için çıkarıldığını düşünüyorum. Terörle mücadele eden vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma değil. Gazi olabilmek için % 40 malul olmak gerekiyor. Ancak 15 Temmuz gazilerinde serçe parmağı kırılana bile gazilik unvanı verildi. Onlara maaş bağlanmadı fakat, gazilik unvanı verildi. Terörle mücadele eden vatandaşlarımız zaten yardım almadan tam olarak hizmet edememektedirler. Ama onlara hizmet unvanı verilerek daha da zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri isteniyor. Biz de buna istinaden şehit yakınlarına gazilik unvanı verilmesi ve gazilerimizin taleplerini dile getirmek amacıyla 23 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da Ankara Güven Park’ta Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın da katılacağı bir basın açıklaması yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ