NATO Skandalına, Bir Tepki De Başkan Albayrak'tan Geldi

NATO'nun Norveç'te düzenlediği komuta kontrol amaçlı 'Trident Javelin' adlı tatbikatta Atatürk'ün fotoğrafının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da isminin 'düşman t

GÜNDEM 19.11.2017 19:17:00 0
NATO Skandalına, Bir Tepki De Başkan Albayrak

Yaşanan skandal tüm Türkiye’de olduğu gibi dünyada da tepkiyle karşılanırken olaya bir tepki de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan geldi. Başkan Albayrak, yaptığı açıklamada, ‘’Ata'mıza ve Cumhurbaşkanı'mıza NATO görevlileri tarafından yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum’’ dedi.

 

‘’ÇİRKİN VE AHLAKSIZ SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUM’’

 

Başkan Albayrak; Norveç'te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi'nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen Trıdent Javelın adlı NATO Tatbikatının son safhasında, tatbikatın `Karşıt Kuvvet' ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin yerleştirildiği, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Türkiye'nin 1951 yılından beri üyesi olduğu NATO'nun görevlileri tarafından tarihimizi ve yöneticilerimizi hedef alan saldırılar yapılması ilişkilerimize zarar vermektedir. Tarihimizi ve ülkemizin yöneticilerini hedef alanlar şunu bilmelidirler ki; Türkiye Cumhuriyeti, özgürlük, bağımsızlık ve milli egemenlik esaslarına dayanan güçlü bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, dehası ve erdemleriyle bütün dünyanın hayran olduğu büyük bir devlet adamıdır. 95 yıl önce emperyalist ülkelere karşı istiklal mücadelesi veren kahraman Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da özgürlük ve tam bağımsızlık idealinden hiçbir zaman taviz vermeyecektir.  Tarih boyunca özgürlük ve bağımsızlık timsali olan yüce Türk Milletinin bir ferdi olarak ülkemize, Ata'mıza ve Cumhurbaşkanı'mıza NATO görevlileri tarafından yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN