İki Komşu Ülke Yemek Festivali'nde Buluştu

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Bulgaristan'ın Pomorie kasabası ile Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası işbirliği ve Bulgaristan BİO Net Derneği desteğiyle hazırlanan "Komşuların Lezzet A

GÜNDEM 19.11.2017 18:23:00 0
İki Komşu Ülke Yemek Festivali

 

‘’HER İKİ TOPLUMUN BİRÇOK ORTAK NOKTASININ OLDUĞUNU TESPİT ETTİK’’

 

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde düzenlenen festivalde iki ülke tatlarının sergilendiği 50’şer metrelik stantlarda, hamur işi, etli yemekler, tatlılar ve çorbalar vatandaşlara sunuldu. Proje kapsamında hazırlanan “Bunun İçine Ne Kattın Canım?” kitabının Türkiye bölümünü Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO Öğr. Gör. Ali Çakır yazdı. Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi: Her iki ülkenin somut olmayan kültürel mirasının bir parçası olan yemek kültürü üzerine yaptığımız çalışmada her iki toplumun birçok ortak noktasının olduğunu tespit ettik. Bunun yanında her iki ülkenin kendine has farklı ve özgün lezzetlerini de tanıtma fırsatı bulduk. Kitabın adını da her iki ülkenin ortak bir deyiminden yola çıkarak koyduk. Yüzyıllar boyunca birlikte yaşamış komşular mahalleyi güzel yemek kokusu sardığında ve bu yemeklerden birbirlerine ikram ettiklerinde“Bunun İçine Ne Kattın Canım?” diye sorarlar. Kitabın ismi bu şekilde ortaya çıktı’’ diye konuştu.

 

 

FESTİVALLER DEVAM EDECEK

 

Festivalde Bulgaristan Yani Popov Trakya Korosu ve Lalacık Köyü Halk Oyunları ekibi, festivalde gösterilerini sergiledi. Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, burada yaptığı konuşmada festivalin her iki ülkenin turizmine katkıda bulunduğunu söyledi. Bulgaristan BİO Net Derneği Başkanı YankaDimitrova ise, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında düzenlenen projede her iki ülkede etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL