Süleymanpaşa Belediyesi'ne 'Tarihi' Ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu sene 16'ncısı düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda kazanan belediyelere ödülleri, düzenlene

GÜNDEM 19.11.2017 18:03:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi

Kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada Süleymanpaşa Belediyesi, Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ve Süleymanpaşa Belediyesi Sanat Galerisi ile Proje Ödülü’ne layık görüldü. Törende ödülü Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Volkan Berkay Çakır aldı.

 

69 BELEDİYEDEN TOPLAM 143 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ

 

Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada bu sene 69 belediyeden toplam 143 proje değerlendirildi. TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelenen başvurular arasında ödül alan projeler katılımcılarla paylaşıldı. Kültür Mirasını Koruma ve Özendirme Yarışmasında Proje Ödülü kazanan Süleymanpaşa Belediyesi’nin ödülünü Belediye Meclis Üyesi Volkan Berkay Çakır, Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın elinden aldı.   Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ve Süleymanpaşa Belediyesi Sanat Galerisi projelerinin kentin kültür alt yapısına olan katkısı, kent kimliğinin farklı katmanlarını görünür hale getirecek proje arka planı ve kentteki koruma hareketine kazandırmakta olduğu ivme nedeniyle Süleymanpaşa Belediyesi ödüle layık görüldü.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL