İlk yardım eğitimi aldılar

Çerkezköy Belediyesi personeline, meydana gelebilecek iş kazalarında erken ve bilinçli müdahalelerin yapılabilmesi amacıyla "İlk Yardım Eğitimi" verildi.

GÜNDEM 17.11.2017 16:40:00 0
İlk yardım eğitimi aldılar

 

MED Akademi İlk Yardım Eğitim Merkezi İlk Yardım Eğitmeni İhsan Yüksel Karaaslan tarafından Çerkezköy Belediyesi Eğitim Salonu’nda verilen eğitimde belediye personeline ‘Temel İlkyardım Eğitimi’ kapsamında genel ilkyardım bilgileri verildi. Belediye personeline ayrıca “Hasta / yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, “Temel yaşam desteği”, “Kanamalarda ilk yardım teknikleri”, “Yaralanmalarda ilk yardım teknikleri”, “Yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım teknikleri”, “Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri”, “Bilinç bozukluklarında ve zehirlenmelerde ilk yardım teknikleri”, “Hayvan ısırmalarında ilk yardım teknikleri”, “Göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması durumunda ilk yardım teknikleri”, “Boğulmalarda ilkyardım teknikleri” ve “Hasta, yaralı taşıma teknikleri” konularında bilgiler verildi.

 

 

İLK YARDIM UYGULAMASI ÇOK ÖNEMLİDİR

 

Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen personele ilk yardım eğitimlerinin verilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “İlk Yardım Eğitimi Belediyemiz Eğitim Salonu'nda gerçekleştirildi. İlkyardım konusundaki hassasiyetin, toplumun tüm katmanlarına yayılmasını önemsiyoruz. Toplumun bu konuda bilgili olarak ilk yardım uygulaması çok önemlidir” dedi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL